inspiratiepersoonlijkreizen

Traveltag: mijn 10 mooiste reisfoto’s

19 oktober 2015 20 Comments

Een aantal weken geleden werd ik door Linda van Onedaytrip getagd om mijn tien mooiste reisfoto’s te delen. Poeh, dat is bijna een onmogelijke opgave! Ik ben er eens voor gaan zitten, met digitale dozen vol oude foto’s. Wel heel leuk om weer eens een trip down mijn eigen memory lane te maken. Hier gaan we!

#1 Marokko – Aït Benhaddou

Een prachtige plek, waar ik zelfs twee keer ben geweest. De tweede keer samen met mijn moeder, een bijzondere reis waar ik in mijn top 5 van favoriete accommodaties ook al eens over vertelde. Is deze kasbah in Aït Benhaddou geen plaatje?

tien-mooiste-reisfotos-marokko-aitbenhaddou-min

#2 Amerika – Bryce Canyon

Voor mijn werk als productmanager bij een reisorganisatie kwam ik soms op de mooiste plekken, zoals hier in Bryce Canyon. Eigenlijk had ik niet zoveel op met Amerika, maar de geweldige nationale parken in het Zuidwesten hebben mij verrast. Ik zou graag nog een keer teruggaan met een tentje!

 

tien-mooiste-reisfotos-bryce-amerika-min

#3 India – bazaar van Jodhpur

Ik hou helemaal niet van portretfoto’s maken, ik voel me altijd bezwaard om het te vragen en doe het dan ook bijna nooit. Behalve deze keer, op de markt in India. Deze armbandenverkoopster schonk me een prachtige lach.

tien-mooiste-reisfotos-india-portret-min

#4 Nepal – Annapurnagebergte

In Nepal maakte ik een meerdaagse trekking door het Annapurnagebergte, waarbij we elke dag werden getrakteerd op de meest fantastische vergezichten. We liepen de Panchase-trek, een onbekende hike langs basic trekkershutjes. Eerder schreef ik al dat Nepal mijn allergoedkoopste reisbestemming ooit is!

tien-mooiste-reisfotos-nepal-himalaya-min

#5 Kaapverdië – Mindelo

Eén van de grootste verrassingen op mijn reis-cv: Kaapverdië. Hier moet ik dringend eens wat gave artikelen aan gaan wijden. Want oh my, want vond ik dit een geweldig land! Een mengeling van Afrika, Brazilië en Portugal, met gekleurde huizen, witte stranden en vrolijke muziek op straat. Heerlijk.

tien-mooiste-reisfotos-kaapverdie-mindelo-min

#6 Cuba – oldtimers óveral!

Natuurlijk kan een foto van Cuba niet ontbreken in dit rijtje. Het is moeilijk kiezen met zo’n 100 oldtimerfoto’s, maar deze vind ik gaaf vanwege het kleurcontrast. En omdat ‘ie genomen is in Gibara, een vissersdorpje wat nogal off-the-radar is en juist daarom wel een spotlight verdient. In het artikel over mijn vijf favoriete plekken in Cuba lees je meer over oldtimers – in Trinidad deze keer.

tien-mooiste-reisfotos-cuba-oldtimer-min

#7 Bolivia – Uyuni

Een recente toevoeging aan de mooie-foto’s-lijst. Eigenlijk zijn bijna álle foto’s die ik tijdens de driedaagse tour naar Uyuni hebt gemaakt, waardig voor een plek in deze lijst. Werkelijk waar een van de mooiste landschappen die ik ooit heb gezien.

tien-mooiste-reisfotos-bolivia-uyuni-min

#8 Kenia – Masai Mara

Misschien is de foto zelf niet de allermooiste uit mijn Kenia-repertoire. Maar de glimlach die ik hier op mijn gezicht heb, maakt ‘em voor mij prachtig. Want met je eigen busje op kampeersafari over de Afrikaanse savanne, dat is toch briljant! Ik ben vier dagen volledig in mijn sas geweest en deze glimlach was niet van mijn gezicht af te krijgen.

tien-mooiste-reisfotos-kenia-safari-min

#9 Gambia – ‘mijn’ dorp Tujereng

Ondertussen is het al weer tien jaar geleden dat ik voor mijn studie Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie een paar maanden in Gambia woonde. Ik werd liefdevol opgenomen door een Gambiaans gastgezin en draaide mee in een écht Afrikaans dorp. Waar deze schatjes dagelijks bij de lokale kiosk te vinden waren.

tien-mooiste-reisfotos-gambia-dorp-min

#10 Egypte – duiken in de Rode Zee

Samen met twee vriendinnen reisde ik naar Egypte, voor mijn gevoel de bakermat van het toerisme. Alle foto’s zijn nogal, ehhhh, beige (want veel stof!) maar deze knalt mooi van het scherm. Ik heb prachtige duiken gemaakt in de Rode Zee en hier voor het eerst gezwommen met een zeeschildpad, whiieee!

tien-mooiste-reisfotos-egypte-duiken-min

Zo, dat waren ze! Natuurlijk is deze lijst volstrekt onvolledig – want er zit geen foto bij van Turkije, terwijl dat zo’n beetje mijn all-time favoriete bestemming is. Ook Thailand ontbreekt, waar ik denk ik zes keer geweest ben. En Europa schittert ook door afwezigheid… Ik zou nóg wel tien foto’s kunnen selecteren, haha!

De tag ’tien mooiste reisfoto’s’ is bedacht door Sandra van Travelbysan. Wil je zelf ook jouw top tien van mooiste foto’s delen, link dan ook even naar haar artikel. Ciao!

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

20 Comments

Janne 20 oktober 2015 at 07:33

Wauw, mooie foto’s! Vooral die van Nepal en Bolivia zijn adembenemend… Grappig om te lezen trouwens dat je antropologie hebt gedaan, ik ben daar ook net in afgestudeerd:)

Reply
Edith 20 oktober 2015 at 10:52

Wat leuk! Ik vond het een geweldige studie, en ook al heb ik jaren in het toerisme gewerkt en ben ik nu freelancer op het gebied van contentcreatie en websitedevelopment, ik blijf het een hele fijne basis vinden. Heb je een regio- of themaspecialisatie? #nieuwsgierig :-)

Reply
Linda | One Day Trip 20 oktober 2015 at 09:54

Hele mooie foto’s, Edith! Vooral die van Marokko en Nepal. Hele mooie kleuren.
En ik snap helemaal wat je bedoelt wat betreft portretfoto’s maken. Wil die mensen ook niet tot last zijn…

Reply
Edith 20 oktober 2015 at 10:54

Dank je! Ja echt hè, als ik al die prachtige portretfoto’s bij anderen zie (bij Karlijn Travels bijvoorbeeld!) dan denk ik wauwww, volgende keer moet ik het toch vragen. Maar dan sta ik daar, een beetje te drentelen en twijfelen, en loop ik toch maar snel door… haha.

Reply
Kimber - Reisgenie 20 oktober 2015 at 14:01

Wat een mooie foto’s Edith! Vooral de foto van Nepal en Bolivia vind ik geweldig!

Reply
Edith 20 oktober 2015 at 21:21

Dankjewel Kimber!

Reply
Bianca 20 oktober 2015 at 20:37

Heel mooi te zien! Wat prachtig Bolivia & Nepal!

Reply
Edith 20 oktober 2015 at 21:21

Bedankt! Ik vind ze zelf ook erg mooi :-)

Reply
Daphne | LiveTheLifeYouLove 20 oktober 2015 at 20:46

Mooie foto’s! Ik vind Nepal & Bolivia het mooiste :)

Reply
Edith 20 oktober 2015 at 21:23

Haha, wat leuk om te merken dat de foto’s van Nepal & Bolivia zo populair zijn! Mocht ik ooit een canvas willen bestellen, dan weet ik nu welke twee het dan gaan worden :-)

Reply
Yvon 21 oktober 2015 at 01:04

Wat een schitterende foto’s! Die van de vrouw in India <3!
Vind ook de foto van het duiken mooi :)

Reply
Edith 21 oktober 2015 at 10:35

Dank Yvon! Karlijn was ook al te spreken over de Indiase mevrouw. Ik moet tijdens mijn aankomende trip naar Cuba echt meer mijn best gaan doen (en vooral dúrven!) om portretfoto’s te maken :-)

Reply
mams 21 oktober 2015 at 08:06

Haha, staat mijn kamelentocht er nog niet eens bij. (;)
Mams

Reply
Edith 21 oktober 2015 at 10:35

Haha nee, maar jij bovenop die kameel is wel een van mijn favoriete foto’s hoor mam! :-)

Reply
Anne 23 oktober 2015 at 02:42

SÚPER MOOI!!!

Reply
Tikva 30 oktober 2015 at 06:57

Wat een mooie en afwisselende foto’s mijn favoriet de Salar Uyuni!

Reply
Edith 3 november 2015 at 10:22

Dank Tikva! Het is ook mijn Facebook-cover, vind ‘em zelf ook erg tof!

Reply
Marcella 1 november 2015 at 21:12

Wat een geweldige foto’s Edith! Ik ben fan van je foto van Uyuni en je lach in Kenia is zeker prachtig. Leuk overzicht met prachtige foto’s!

Reply
Edith | [travel.create.repeat] 1 november 2015 at 21:24

Aah dank je Marcella, lief!

Reply
Mirre 7 december 2015 at 12:49

Ik ga voor nummer 4! :)

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.