[over mij]

edith profielAl dertien jaar lang werk ik met superveel plezier voor een Nederlandse reisorganisatie. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit in een andere branche zou werken, want reizen is mijn lust en mijn leven en al mijn vrije tijd (en vrije euro’s) gaan naar deze geweldige ‘hobby’.

Mijn tweede passie is schrijven. En dan het liefst over reizen. In 2015 ben ik als freelancer mijn eigen bedrijf gestart: natuurlijk allereerst dit reisblog, waar ik met plezier voor schrijf. En ik heb ook anderhalf jaar als ‘digital nomad’ lokatieonafhankelijk over de hele wereld gewerkt als tekstschrijver en projectmanager. Nu ik weer terug in Nederland ben, heb ik mijn handen vol aan mijn ‘normale’ baan en dit reisblog, dus het freelancen in opdracht van anderen staat op een wat lager pitje.

Naast mijn liefde voor reizen is er ook een boel liefde voor mijn Cubaanse vriend Jesús. We zijn ondertussen ruim zeven jaar samen en hebben al flinke omzwervingen over de wereld gemaakt. Zo ben ik ondertussen 9x in Cuba geweest en heb ik alle hoeken en gaten van dit mooie eiland mogen ontdekken. Verder zijn we samen een jaar op pad geweest in Zuid-Amerika en de Balkan om hier te wonen, werken en reizen. Na een lang traject van visa, advocaten en taaltoetsen volgde in december 2017 eindelijk de laatste stap: Jesús ontving zijn Nederlandse verblijfsvergunning en sindsdien wonen we samen in het oh-zo-mooie Den Haag. Sinds februari 2019 is hier ons zoontje Robin bijgekomen en in maart 2021 ons zoontje Lucas. En nu verkennen we de wereld met zijn vieren!

Op mijn eigen blog schrijf ik met heel veel plezier over de reizen die ik maak. Ben je een reisorganisatie, bedrijf of verkeersbureau op zoek naar een samenwerking? Of wil je graag wat meer info over mij, mijn website of de mogelijkheden voor samenwerken? Neem dan [contact] met me op! Ik ben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 62204785.

Mijn gemaakte trips:

2021 – Barcelona & Llafranc, Spanje
2020 – een heel jaar in Nederland (dankjewel Covid-19…)
2019 – Cuba, Rovinj, Bilbao
2018 – Thailand, Laos, Maleisië, Polen, Lipsi, Algarve
2017 – Porto, Nice, Cuba, Zanzibar
2016 – Servië, Cuba, Rome, Colombia
2015 – Ecuador & Galápagos, Bolivia, Cuba, Servië
2014 – Cuba (4x)
2013 – Bali & Gili’s, Cuba, Tenerife, Lissabon, Stockholm, Valencia
2012 – Brazilië (2x), Gent
2011 – Noord-India, Nepal, Kenia, Curaçao & Bonaire, Milaan
2010 – Nepal, Zuidwest-Amerika, Kaapverdië, West-Canada, Sicilië
2009 – Egypte, Turkije, Berlijn
2008 – Noord-India & Goa, Parijs, Madrid, Sevilla
2007 – Mexico, Guatemala, Belize, Marokko
2006 – Thailand (als reisbegeleider), Cambodja, Londen
2005 – Marokko, Turkije, Praag, Londen
2004 – Gambia, Senegal, Kroatië, Slovenië
2003 – Thailand
2002 – Ghana, Tunesië

collage-over-mij

11 Comments

Sophie 14 mei 2017 at 17:02

Hoi Edith, Veel dank voor al je tips. We vertrekken morgen naar Belgrado en we gaan zeker je route volgen. Ik heb 35 jaar geleden in Belgrado gewoond op de Gospodar Jovanova en ben erg benieuwd hoe alles er nu uit ziet.

Reply
Edith 21 mei 2017 at 21:11

Hi Sophie, ik hoop dat jullie een leuke tijd hebben gehad in Belgrado! Was het nog enigszins zoals je je kon herinneren, of is er veel veranderd?

Reply
Jenny 20 september 2018 at 18:00

Hallo Edith, wat een leuke website met info heb je! Ik ben aan het oriënteren voor een reis naar Cuba, helaas zitten we aan de periode augustus gebonden. Gezien de orkaanperiode wellicht niet de meeste handige tijd maar heb jij misschien wat meer ervaring mee of moeten we dit nu vooral niet doen?
Hoor graag van je! Groeten Jenny

Reply
Edith 22 september 2018 at 10:17

Hoi Jenny, wat een leuke plannen! Augustus is inderdaad niet de allerbeste reismaand, maar er zijn vele reizigers die in augustus door Cuba reizen omdat ze nu eenmaal gebonden zijn aan de zomervakantie. Dus je zal zeker niet alleen zijn. Augustus is inderdaad orkaanseizoen, hoewel dit in Cuba meestal op z’n piek is in de maanden september en oktober. In augustus is het vooral heel warm en heel broeierig, dit is wel iets om rekening mee te houden. Veel zweten, dus wat vaker een strand- of zwembaddag inplannen om even af te koelen, is dan wel lekker!

Reply
Ruud 2 november 2019 at 13:07

Hoi Edith, ik woon in het noorden van Ecuador en eindelijk zijn mijn kinderen oud genoeg om onze lang gewenste reis te gaan doen, Galapagos! Veel gelezen, gezocht en gevraagd maar dankzij jouw tips heb ik een mooie reisschema samengesteld. Gracias.
Gr, Ruud

Reply
Edith 6 november 2019 at 21:59

Hoi Ruud, wat leuk dat je met je kinderen naar de Galápagos gaat! Ik hoop dat je mijn tips goed kunt gebruiken, veel plezier!

Reply
Henk Bruggen van 9 juli 2020 at 20:11

Hallo Edith,
Weet jij wat de handigste en veiligste manier is op dit moment om vanuit Nederland geld te sturen naar Cuba.

Reply
Edith 12 juli 2020 at 19:25

Hallo Henk, voor het versturen van geld naar Cuba gebruiken wij zelf de service van Sendvalu. Ik moet zeggen dat het wel een hele tijd geleden is dat ik het heb gebruikt, maar ik zou je aanraden deze dienst dus even te bekijken.

Reply
Hans Rooimans 12 augustus 2020 at 12:54

Hoi Henk,
Ik stuur mijn geld via Fonmoney. Dit gaat goed maar je moet soms veel geduld hebben.
De laatste keer duurde het ruim twee weken.
Ik had dat geld dringend nodig voor de aankoop van een huis, dus je begrijpt de stress.
Medewerkers zijn wel erg behulpzaam.
Huis inmiddels samen met mijn (Cubaanse) vriendin gekocht!
Groetjes Hans

Reply
Hans 27 november 2023 at 17:23

Hartelijk dank voor alle tips over Cuba! Wij gaan er volgend jaar november heen. Misschien heb ik nog specifieke vragen; mag ik je dan mailen?
Hartelijke groet,
Hans

Reply
Niels Olofsen 31 december 2023 at 16:24

Hi Edith,

Ik ga in de tweede helft van maart een fietstocht maken van twee weken in Cuba. Nu lees ik dat je adviseert om alle overnachtingen bij Casas Particulares ruim van te voren te reserveren. Dat is voor een fietstocht wel lastig en weinig avontuurlijk. Is dat werkelijk overal nodig, het is meestal maar voor 1 nacht. Ik heb wel de eerste en laatste nacht al geboekt, inclusief de taxirit van het vliegveld.
Groeten,
Niels

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.