reizenrondreisroutetips

Mitad del Mundo – lol op de evenaar

16 april 2015 2 Comments

Aloha, daar zijn we weer! Tijd voor zowaar al het tweede filmpje, deze keer opgeknipt, gemonteerd én van muziek voorzien, jaja. Het verdient nog steeds geen Oscar, maar wat hebben we een lol met die videocamera… Ziehier ons uitstapje naar de evenaar!

quito-evenaar-kus-samenDe Ecuadoraanse hoofdstad Quito ligt ongeveer 25 kilometer ten zuiden van de evenaar. Dat betekent dat je een leuk uitstapje kunt maken naar het monument op de officiële nullijn, oftewel op latitude 0 0′ 0”. Dat klinkt toch best gaaf. Vanuit ons huisje in de wijk La Gasca kunnen we zó op de bus stappen naar de plaats Mitad del Mundo (het ‘midden van de wereld’) waar het evenaarmonument zich bevindt. Kosten per persoon voor de bus: $0,40. Aaiiii dat hakt wel even in het budget, haha. De entree voor de evenaar is wel wat meer: $7,50 per persoon voor de site, een etnografisch museum en het planetarium (hoewel je die laatste wel kan overslaan, dan is de entreeprijs ook wat minder geloof ik).

Hieronder zie je het filmpje wat we tijdens onze rit naar Mitad del Mundo en op de evenaar hebben gemaakt. Je kunt een aantal leuke trucjes uithalen op de nullijn, zoals een ei laten balanceren op een spijker – goochelaar Jesús demonstreert het jullie graag even (vol trots). Al met al was het een leuke ochtend en we hebben veel lol gehad met onze zelfontspanner en videocamera. Er moesten natuurlijk wel een paar iconische shots gemaakt worden!

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

2 Comments

Rosa 16 april 2015 at 10:03

Whahahhaah, wat een heerlijk filmpje! Goed plot, goede dialogen, goed uitgewerkte personages en daverende ontknoping ;-) Un beso muy grande por ustedes!

Reply
Edith 16 april 2015 at 23:30

Glad you liked it Rosie ;-) Daar doen we het voor, alles voor ons publiek! Haha. Er komen er meer aan hoor, met dezelfde spetterende hoofdrolspelers! xx

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.