Affiliatelinks

Je bent op deze pagina terecht gekomen  omdat je benieuwd bent wat een affiliatelink is en op welke manier ik deze op mijn website gebruik. Het is een nogal technisch verhaal, maar ik zal het hier proberen uit te leggen.

Een affiliatelink is een link waarmee een lezer van een website of blog, bij een bepaald product uitkomt. Als je dat product vervolgens koopt, krijgt de website of het blog daar een bepaald percentage van (vaak heel laag, bijvoorbeeld 2,5%).

Het maakt voor de koper van het product niets uit, die betaalt geen cent meer via een affiliatelink. De prijs is gelijk als dat je het product op een andere manier zou kopen. Maar de verkoper van het product is blij dat iemand hem/haar heeft aangeraden en betaalt de website of het blog daar wat geld voor.

Ik gebruik alleen affiliatelinks voor producten waar ik zelf achter sta; bijvoorbeeld van Booking.com bij hotels waar ik zelf fan van ben, Bol.com bij boeken die ik tof vond of een airline waar ik zelf graag mee vlieg. Op die manier word ik met enkele euro’s ‘bedankt’ door het bedrijf dat ik heb aangeraden aan jullie, als jullie uiteindelijk iets kopen.

Vind je dit nou geen fijn idee, dan kun je de affiliate link ook gewoon omzeilen. Typ dan zelf het adres van de website in in je internetbrowsers en surf zo naar de website, of Google de betreffende pagina. Op die manier ontvang ik geen percentage over jouw aankoop. No problem!