inspiratiewinactie

Leuke inspiratie én win zelf: het boek ‘(Te) gekke slaapplekken’

15 april 2018 24 Comments

Zo, hallo! Daar ben ik weer. Er was even een kleine radiostilte op dit blog, maar ondertussen zijn we op vakantie geweest én verhuisd, en is het stof weer een beetje neergedaald (of beter gezegd: opgeruimd!). Over onze reis naar Azië zullen binnenkort mooie artikelen verschijnen, maar voor nu is er een tof boek dat ik graag met jullie wil delen: (Te) gekke slaapplekken van Renske Borst. Gericht op uitstapjes in Nederland en Vlaanderen, op bijzondere overnachtingsadressen. En het allerleukste? Je kunt zelf ook een exemplaar winnen!

Bijzondere slaapplekken in Nederland en Vlaanderen

Renske Borst ging een jaar lang ieder weekend op ontdekking. In haar oranje Kever en gezellige Renault-busje maakte ze een reis door Nederland en Vlaanderen, op zoek naar bijzondere slaapplekken. En daar heeft ze een heel mooi keurrijk boek van gemaakt, vol foto’s van superleuke plekken waar ik mezelf zo zie zitten. Wacht dat je van overnachten in een cocon tussen de boomtoppen vlakbij Antwerpen? Of in een toffe surfbus in het midden van Nederland? Ook staan er handige tips in, bijvoorbeeld welke sterren je kunt zien op een heldere avond of een slimme paklijst als je gaat kamperen.

Renske runt het populaire reisblog Renskeontdektdewereld.nl en wil je laten zien dat dichtbij-vakanties ook bijzonder kunnen zijn. Het weekend biedt de ideale mogelijkheid voor een korte break, even uit de sleur stappen van je drukke leven. En na een paar dagen ontspannen en ontdekken in eigen land kun je weer vol energie aan de slag. Daar ben ik het helemaal mee eens.

Inspiratie op en top

Al bladerend door het boek droom ik gelijk weg bij allerlei ideeën voor weekendjes weg in eigen land, en het duurt niet lang voordat ik de mooiste adresjes uit het boek zit op te zoeken op het internet. Want dat is misschien het enige minpuntje van het boek: er staan geen prijzen in. En van de prijzen die ik online vind, moet ik soms even slikken. Oei, een weekendje weg in zo’n toffe accommodatie kost vaak wel rond de 100 euro per nacht. Maar goed, dan ben je dus wel op minivakantie op een kampeervlot in Brabant, slaap je in een zigeunerwoonwagen in Vlaanderen of in een sterrenkubus op het Twentse platteland. Hoe leuk is dat!

Enneh…. Jesús en ik hebben voor aankomend weekend gelijk een mini-break geboekt naar de Hoge Veluwe, even lekker de natuur in. Slapen in een tent, voetjes in het gras en crossen over de hei en stuifzandvlaktes op onze gratis witte fiets. Leuheuk, ik zal laten weten hoe het was natuurlijk.

Win ook een exemplaar van (Te) gekke slaapplekken!

Het boek (Te) gekke slaapplekken in Nederland en Vlaanderen ligt nu in de winkels voor €14,99. En goed nieuws: ik mag een exemplaar van dit toffe boek weggeven! Zodat jij ook lekker inspiratie op kunt doen voor een mini-break in de buurt.

Zo doe je mee aan de winactie:

1. Ik zou het tof vinden als je mijn pagina wilt liken op Facebook en Instagram
2. Schrijf hieronder in een comment waarom jij dit boek graag zou willen winnen
3. Vermeld een geldig e-mailadres, zodat ik je kan berichten als je gewonnen hebt

Meedoen aan de winactie kan t/m zondag 22 april 2018 en uit de inzendingen trek ik een winnaar. Op maandag 23 april zal ik de winnaar of winnares bekendmaken per Facebook en met een persoonlijk mailtje. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Heel veel succes!

Voor dit artikel heb ik een recensie-exemplaar van het boek ontvangen;  natuurlijk schrijf ik hier (zoals altijd) alleen mijn eigen oprechte mening.

Deze winactie is gesloten; de winnaar heeft ondertussen bericht gehad!

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

24 Comments

Linda 15 april 2018 at 12:26

Na al mijn verre reizen, lijkt dit me een geweldig boek om Nederland en Vlaanderen te ontdekken!

Reply
Edith 17 april 2018 at 13:49

Ja hè? In Nederland is ook nog zoveel moois te ontdekken!

Reply
Jenny - IkReis 15 april 2018 at 12:30

Oei, dat klinkt als een leuk boek!

Vanwege mijn gezondheid durf ik niet zo goed ver vooruit te plannen, dus de komende tijd zetten vriendlief en ik in op weekendjes weg in Nederland, België en Duitsland. Inspiratie voor fijne accommodatie is dan ook zeker niet verkeerd. We maken er gewoon het beste van ;)

Reply
Edith 17 april 2018 at 13:50

Nou, genoeg superleuke plekken te vinden in Nederland en Vlaanderen als ik dit boek zo doorblader! Dat is helemaal geen straf om daar te verblijven.

Reply
Birgit 15 april 2018 at 17:02

Wat klinkt dat als een leuk boek zeg! Toevallig was ik vandaag bezig met een lijstje met mijn kleine-meisjes-dromen waarvan ik vroeger altijd hoopte ze uit te laten komen als ik ‘volwassen’ was, en alles lekker zelf zou mogen bepalen. Het buiten bouwen van een hut en er óók s nachts in mogen slapen, het slapen onder de sterren op het strand en het doorbrengen van een weekend in een fort gebouwd van alle meubels in huis staan onder andere op het lijstje. Dit boek bevat zo te horen heel wat grote-meisjes-dromen, zoals onder andere een weekendje weg in een oldtimer busje. Veel mooie inspiratie ter aanvulling van het lijstje dus!

Reply
Edith 17 april 2018 at 13:51

Wat leuk om te lezen! Sommige bijzondere slaappplekken lijken wel een beetje op zo’n kinderdroom, zoals een cocoon in de boom of een sterrenkubus op het platteland. Zo komen dromen toch een beetje uit ;-)

Reply
Xaviera Jamie 16 april 2018 at 09:56

Wat een fantastisch boek en ik doe graag mee voor inspiratie! En wie weet kom ik er nog eens

Reply
Edith 17 april 2018 at 13:51

Leuk Xaviera, en bedankt ook voor het volgen!

Reply
Anna 16 april 2018 at 12:28

Ik ben wel benieuwd welke (te) gekke slaaplekken er zijn. Lijkt mij een leuk boek om te lezen en al die gekke plekken te ontdekken en wie weet brengt het me op een idee

Reply
Edith 17 april 2018 at 13:52

Het boek is echt een leuke verzameling met adressen, dus zeker top voor inspiratie!

Reply
yjonis 16 april 2018 at 21:19

Wow… lijkt me een heerlijk zalig boek! Het kriebelt om de plekjes te ontdekken en ook te beleven samen met mijn kleine avonturiers en het liefst. Ook zij zullen in de wolken (wie weet ooit letterlijk) zijn mocht dit boek op onze deurmat belanden. Hunkeren naar spanning en het niet alledaagse. Iets voor ons.

Reply
Edith 17 april 2018 at 15:54

Nou, de slaapplekken zijn inderdaad soms zeker niet alledaags en leuk om te gaan ontdekken!

Reply
Kim Luttikholt 17 april 2018 at 11:44

Dit boek lijkt mij super leuk om inspiratie op te doen voor leuke weekendjes in eigen land. Dan hoeven we niet eerst uren te zoeken op internet na een uniek slaapplekje als we even willen ontspannen samen! Daarnaast kan ik hem goed gebruiken voor een nachtje met mijn meiden of familie.

Reply
Edith 17 april 2018 at 15:54

Precies, het is een heleboel inspiratie bij elkaar in een boek en daarom was ik meteen fan!

Reply
lottevdw 17 april 2018 at 12:08

Wat een leuk boek seg! Met de bouw van ons huis dit/volgend jaar, zullen de verre/lange reizen even op de achtergrond verdwijnen. Maar dit boek lijkt me ideaal om er toch nog af en toe tussen uit te kunnen knijpen. Ik volg je natuurlijk al lang op je social media kanalen. :-)

Reply
Edith 17 april 2018 at 15:55

Aaah herkenbaar… Maar wel een leuke reden om wat dichter bij huis op ontdekking te gaan toch? ;-)

Reply
Kathleen Van Opstal 18 april 2018 at 13:00

Ik heb echt nood aan inspiratie en wegdromen :)

Reply
Edith 22 april 2018 at 17:32

Hi Kathleen, nou daar voldoet dit boek heel goed aan! ;-)

Reply
Sanne 22 april 2018 at 07:19

Leuk! Fijn om de mooie, verstopte plekjes in eigen land mee te ontdekken. Ik zou hem heel graag gebruiken tijdens mijn firtstocht door Nederland en België deze zomer :-) fijn weekend!

Reply
Edith 22 april 2018 at 17:25

Dat klinkt als een hele leuke reden Sanne. Morgen wordt de winnaar van het boek getrokken en bekend gemaakt!

Reply
Coen 22 april 2018 at 09:44

Hoi Edith, wat een leuke actie. Ik volg jou blog al jaren en dat kwam met name door de mooie verhalen en info over Cuba en waar wij dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Wij krijgen nu steeds meer tijd voor korte tripjes en wat is er mooier dan je eigen omgeving nog beter te leren kennen. Het boek zal dan een mooie leidraad zijn voor dit tripjes. Instagram heb ik niet maar ik blijf jou blog met veel plezier volgen ook als ik het boekje niet win hoor. :)

Reply
Edith 22 april 2018 at 17:25

Wat leuk dat je mijn blog al zo’n tijd volgt Coen. Hopelijk kun je er naast Cuba-adviezen ook andere leuke reistips vanaf halen!

Reply
Van den Bossche Lynn 24 april 2018 at 06:16

Na al onze mooie reizen met Cuba net achter de rug. Die btw mede dankzij jou super was met jouw op travel create repeat. Willen we we het wat rustiger en aan doen, ons settelen en misschien onze prachtige natuur eens gaan ontdekken. Dit boek kan ons zeker en vast helpen. Misschien kan jij ons helpen ?

Reply
Edith 26 april 2018 at 16:40

Hi Lynn, wat leuk om te horen dat je wat aan de Cubatips op dit blog hebt gehad! De winactie voor het boek is helaas eergisteren afgelopen. Maar het boek is ook gewoon in de winkel te vinden! ;-)

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.