reizenrondreisroutetips

Bezoek Mitad del Mundo – de evenaar in Quito, Ecuador

16 april 2018 2 Comments

Aloha, daar zijn we weer! In mijn vorige blog schreef ik al over onze tips voor Quito, de hoofdstad van Ecuador. Eén van die tips was een bezoek aan Mitad del Mundo, het monument op de evenaar dat ongeveer 25 kilometer buiten Quito ligt. Eigenlijk toch wel een must-do als je naar Ecuador gaat, immers de naam van het land is afgeleid van het Spaanse woord voor evenaar! In dit blog vind je handige tips, plus de video van ons bezoek aan de evenaar.

Laatste update: januari 2021

evenaar quito ecuador
.

De evenaar in Ecuador – Mitad del Mundo

De Ecuadoraanse hoofdstad Quito ligt ongeveer 25 kilometer ten zuiden van de evenaar. Dat betekent dat je een leuk uitstapje kunt maken naar het monument op de officiële nullijn, oftewel op latitude 0 0′ 0”. Dat klinkt toch best gaaf! Het is een heel toeristische plek, maar onderstaande foto is natuurlijk wel heel erg leuk om zelf ook te maken.

Praktische info

De entree voor Mitad del Mundo is $5 per persoon voor de site zelf, plus een bijbehorend etnografisch museum, cacaomuseum, ambachtelijke bierbrouwerij en het planetarium. Mitad del Mundo is elke dag geopend van 9 uur tot 18 uur. Hier vind je de officiële website van de site.

Lees ook: Onze beste tips & bezienswaardigheden voor Quito, Ecuador
evenaar quito ecuador
.

Mitad del Mundo – hoe kom je er per bus

Vanuit ons appartement in Quito kunnen we zó op de lokale bus stappen naar de plaats Mitad del Mundo (het ‘midden van de wereld’) waar het evenaarmonument zich bevindt. Kosten per persoon voor de bus: $0,40. Aaiiii dat hakt wel even in het budget, haha. Je kunt deze lokale bus zelf vinden door in te stappen op de Avenida Occidental in Quito in zuidelijke richting; de buslijn heet Mitad del Mundo en het staat in grote letters op de ruit van de blauwe bus. Kan niet missen. Je steekt gewoon je hand op en de bus stopt voor je neus.

Ga je liever met een georganiseerde trip naar Mitad del Mundo? Voor $30 per persoon kun je een dagexcursie boeken, met vervoer en entreekosten inclusief. Check de info hier: Mitad del Mundo excursie en boek direct online.

evenaar quito ecuador
.

Onze video – wat een lol!

Hieronder zie je het filmpje wat we tijdens onze trip naar Mitad del Mundo en op de evenaar hebben gemaakt. Je kunt een aantal leuke trucjes uithalen op de nullijn, zoals een ei laten balanceren op een spijker – goochelaar Jesús demonstreert het jullie graag even (vol trots). Al met al was het een leuke ochtend en we hebben veel lol gehad met onze zelfontspanner en videocamera. Er moesten natuurlijk wel een paar iconische shots gemaakt worden!


Meer Ecuador?

Onze beste tips & bezienswaardigheden voor Quito, Ecuador
> 5 leuke dingen om te doen in Baños en omgeving
Galápagos on a budget – is het mogelijk?
Rondje Quilotoa: hiken tussen vulkanen en lama’s

Of kijk hier voor een overzicht van alle artikelen over Ecuador!

Dit artikel bevat affiliatelinks. Meer weten?

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

2 Comments

Rosa 16 april 2015 at 10:03

Whahahhaah, wat een heerlijk filmpje! Goed plot, goede dialogen, goed uitgewerkte personages en daverende ontknoping ;-) Un beso muy grande por ustedes!

Reply
Edith 16 april 2015 at 23:30

Glad you liked it Rosie ;-) Daar doen we het voor, alles voor ons publiek! Haha. Er komen er meer aan hoor, met dezelfde spetterende hoofdrolspelers! xx

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.