inspiratiepersoonlijkreizentips

Mijn reis top 5 – favorieten, verrassingen en fijnste plekjes

8 maart 2015 9 Comments

Ooooh wat hou ik toch van lijstjes. Ik hou van paklijsten maken voor een vakantie, to-do-lijsten voor mijn dagelijkse bezigheden en boodschappenlijstjes in de Albert Heijn-app. En het állermeest houd ik van fijne lijstjes over reizen! Toen Linda van Meisje van de Wereld mij vroeg een Reis top 5 in te vullen met daarin mijn favoriete hotel, verrassendste stad of onverwachtse pareltje, hoefde ik dan ook niet lang te denken. Ziehier!

Fijnste accommodatie – Amar Mahal hotel in Orchha, India

Voor mijn voormalige werk als productmanager voor reisorganisatie Riksja Travel heb ik in mooie pareltjes van hotels mogen slapen. Die normaal gesproken misschien een beetje buiten mijn budget of reisstijl zouden liggen, maar waar ik wel enorm van heb genoten…! Zo had ik op Phuket eens een eigen ‘private pool villa’, met een reusachtige balzaal als slaapkamer, een openlucht badkamer en een eigen plunge pool voor de deur die ik met niemand hoefde te delen. Daar zou ik best aan kunnen wennen ;-) Maar van dit prachtige hotel heb ik geen foto’s – ik kwam er ook pas om 6 uur ’s avonds in het donker aan en moest er om 8 uur ’s ochtends alweer weg, tja werken als productmanager is toch écht geen vakantie. Daarom kies ik voor het Amar Mahal hotel in Orchha, op het platteland van India zo ongeveer tussen de Taj Mahal en Varanasi in. Dit oude paleis is omgebouwd tot luxe hotel, ligt pal naast een tempelcomplex, heeft een glorieus zwembad en kamers waarin ik me zowaar een prinses waande. Leuk bijkomend detail: tijdens mijn verblijf werd er een Hollywoodfilm opgenomen in Orchha en zo lag ik prompt samen met acteur Josh Hartnett aan het zwembad… Whiehiiieeee!

reis-top5-mooiste-hotel-orchha-india

Verrassendste stad – Valencia, Spanje

Ik was op zoek naar een originele citytrip in Europa, niet het geijkte Barcelona of Rome, maar net even anders. Toen er vervolgens een goede Transaviadeal naar Valencia voorbij kwam, hoefde ik niet lang na te denken. En ik vond de stad echt superleuk. Het is enorm Spaans, met taparbars inclusief hammen aan het plafond, sinasappelbomen en schaduwrijke plaza’s waar opaatjes de laatste roddels uitwisselen. En tegelijkertijd ook modern, met het architectonische park Ciudad de las Artes y las Ciencias aan de rand van de stad. Tel daarbij op een geweldig strand op slechts een metroritje afstand en je kunt er een hele afwisselende citytrip maken. In een paar dagen cultuur én strand, zonder dat je van hotel hoeft te wisselen. Wat ik in Valencia niet heb gedaan, maar de volgende keer zeker wel zou boeken door de positieve verhalen die ik heb gehoord: een fietstour door de droge rivierbedding die dwars door de stad loopt en nu dienst doet als park. Heb je ook nog een stukje natuur in je citytrip zitten.

reis-top5-leukste-stad-valencia

Mooiste kustlijn – Praia de Santa Mónica op Boa Vista, Kaapverdië

Het mooiste strand wat ik in mij leven heb gezien, bevond zich op het eiland Boa Vista in Kaapverdië. En dan niet een all-inclusive-strand bij één van de vijfsterrenresorts die Boa Vista ook rijk is, maar een compleet verlaten strand van 20 kilometer lang waar wij met een quad zelf naartoe zijn gereden. En we hoefden het 20 kilometer lang met he-le-maal niemand te delen. Briljant! Sowieso was het dikke pret om met een quad zelf rond te crossen, langs zandduinen, slaperige dorpjes en kleurige vissersboten. Maar Praia de Santa Mónica was wel het hoogtepunt. Soms moest ik mezelf even knijpen om te realiseren dat dit écht was, zo’n poederzacht gouden strand met groenblauw water en niemand te bekennen in de wijde omtrek. Geweldig.

reis-top5-kustlijn-kaapverdie

Onverwachts pareltje – Paraty, Brazilië

Bij Brazilië dacht ik aan wereldstad Rio de Janeiro, jungle en dieren in de Amazone en vrouwen in te kleine bikinibroekjes op het strand. In mijn rijtje van eerste beelden kwam geen schattig pastelkleurig koloniaal dorp voor. Maar dat is wel wat Paraty is. Halverwege de kustlijn tussen metropolen Rio de Janeiro en São Paulo in ligt dit schattige dorp uit de tijd van de goudzoekers. De straten zijn gemaakt van kinderkopjes, de huizen zijn niet meer dan twee verdiepingen hoog en je vindt er in de omgeving ook nog eens een boel mooie baaien en stranden. Een hele fijne plek om een paar dagen te verblijven en als het mooi weer is moet je zeker een boottocht maken langs de verborgen baaien in de buurt.

reis-top5-pareltje-paraty-brazilie

Gaafste dieren – Masai Mara, Kenia

Het was een langgekoesterde wens: een safari maken over de Afrikaanse savanne. In Kenia kwam deze droom uit en trokken we vier dagen met een safaribusje door het Masai Mara National Reserve. Wow, wow en nog eens wow, wat was dat gaaf! Staand in het busje, turend door het open dak met 360 graden zicht, speurend naar wildlife. Alsof ik middenin de Lion King zat. Ik heb de volledige Big Five kunnen afvinken – leeuw, buffel, neushoorn, olifant en luipaard – maar eigenlijk was ik net zo onder de indruk van de tientallen zebra’s, giraffes, nijlpaarden en hyena’s. Slapen deden we in tentjes aan de rand van het park, waar ik ’s avonds niet zonder begeleiding naar de wc mocht en vanuit mijn slaapzak onheilspellend gebrul en geknor hoorde. Poeh wat een avontuur! Het hoogtepunt was toen een cheetah pal voor onze neus de aanval inzette op een afgedwaalde antilope in de verte, deze zowaar weg vluchtte in de richting van ons busje en de cheetah het arme ding daarna te pakken kreeg op 10 meter afstand van onze koplampen. En zo konden we dus van wel heel dichtbij dit feestmaal volgen. Een beetje zielig, maar ook wel een beetje boel gaaf!

reis-top5-dieren-safari-masai-mara

Dat was ‘em, mijn Reis top 5. Het idee voor deze reistag komt overigens van reisblogster Marcella Molenaar. Als je zelf ook een Reis top 5 wilt maken, zet er dan vooral ook even een linkje naar haar blog bij!

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

9 Comments

Linda | Meisje van de Wereld 8 maart 2015 at 20:50

Leuk dat je ‘m ook hebt ingevuld! En Valencia lijkt me erg leuk en als ik het zo lees ook zeker de moeite waard:-)

Reply
Edith 8 maart 2015 at 20:57

Ja vond het ook erg leuk om na te denken over mijn favorieten. Zo kan ik nog wel drie lijstjes maken! ;-)

Reply
Marcella 8 maart 2015 at 21:54

Onwijs leuk om te lezen, tof dat je de top 5 ook hebt ingevuld! Bedankt voor je vermelding. Ik ben nu nóg meer nieuwsgierig naar Valencia, klinkt als een erg leuke stad die ik móet ontdekken. Die fietstocht wil ik dan ook zeker doen. En die dieren, wauwww!

Reply
Edith 10 maart 2015 at 22:21

Graag gedaan Marcella, ik vond het een leuke lijst om in te vullen!

Reply
Anniek 9 maart 2015 at 20:04

Per toeval kom ik op jouw blog, en wat fijnnnn! Ik was op zoek naar bloginspiratie als deze: ik ben zelf ook freelance copywriter/content creator en binnenkort vertrekken wij voor 30 dagen naar Berlijn. Om dat dat kan, wanneer je overal kunt werken. :)
Ik was dus op zoek naar gelijkgestemde zielen/bloggers en nu vind ik ineens jouw blog, yes! Hopelijk mogen ook wij na onze Berlijn-trip onze carrières location independent voortzetten. Ik ga jou volgen in ieder geval!

Anniek

Reply
Edith 9 maart 2015 at 20:32

Hi Anniek, thnx voor je reactie! Wow een maand naar Berlijn, wat fijn. En spannend! Ik heb veel positieve verhalen gehoord over coworkingspot Betahaus in Berlijn, ken je die? Lijkt me een gave plek voor borrelende creativiteit. Ik ga je blog in de gaten houden, veel succes!

Reply
Robert | Traveljunks 10 maart 2015 at 18:26

Leuk om te lezen! Paraty was voor ons ook zo’n verrassing. We zijn er mooi 4 dagen gebleven :-)

Reply
Edith 10 maart 2015 at 22:24

Ja ik had er zeker nog langer kunnen blijven! Maar wij waren er in juli, de Braziliaanse winter dus, en het was ‘slechts’ een graad of 18. Ik ga graag een keertje terug als het lekkerder weer is voor die boottocht om lekker te varen en zwemmen! Hebben jullie die tocht gemaakt?

Reply
Dieren spotten in Brazilië: drie dagen in de Pantanal - [travel.create.repeat] 18 juli 2016 at 09:18

[…] relatief gemakkelijk combineren met een trip naar bijvoorbeeld Rio de Janeiro, de zuidkust bij Paraty en Ilha Grande en de watervallen van Iguaçu. En dan heb je dus een hele gave route bij elkaar […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.