persoonlijktoekomstwerk

Februari flashback

2 maart 2015 0 comments

Jeetje, het is alweer maart! Time flies when you’re having fun :-) Het is weer een enerverende maand geweest waarin veel is gebeurd. Ik zal even terugblikken op de highlights van afgelopen periode, de tweede maand dat mijn blog in de lucht was! En natuurlijk alvast een blik vooruit richting onze Big Trip naar Zuid-Amerika eind maart.

Exit Brighton, hallo Den Haag

De zes weken zaten er alweer op, halverwege februari ben ik terug naar Nederland gekomen. Ik heb veel goed werk kunnen doen voor het project bij mijn Engelse werkgever in Brighton en de periode is afgesloten met een gezellige lunch met mijn directe collega’s. Die lunchtent heb ik ook genoemd in mijn interview met Esther van Mooistestedentrips.nl, namelijk het Curry Leaf Cafe in Brighton. Ze hebben heeeeerlijke Indiase thali’s, met knapperige chapati’s en verse mango-pistache-lassi, mmmmmm! En dat interview was erg leuk, ik mocht een stuk schrijven over mijn beste insidertips in Brighton dus neem hier zeker even een kijkje als je zelf binnenkort richting de UK gaat! Een tripje naar Brighton kan trouwens heel goed in combi met Londen, het is nog geen uur met de trein dus als het wat zonniger is kun je perfect shoppen in Londen en daarna een paar dagen zonnestralen en (kiezel)strand meepikken in Brighton.

engeland-brighton-seafront-februari

Ontdoen van aardse bezittingen

Terug in Nederland heb ik een flinke knoop doorgehakt: ik heb mijn appartement opgezegd. Ik heb eerder geprobeerd een onderhuurder te zoeken voor mijn reis van zes maanden naar Zuid-Amerika, maar helaas kon ik geen geschikte kandidaat vinden. Daarbij is mijn appartement behoorlijk duur en weet ik ook niet zo goed hoe mijn leven er ná die zes maanden uit gaat zien, dus dit was misschien wel het juiste moment om afscheid te nemen van mijn huisje. Het is ‘maar’ een huurappartement, maar ik heb er toch vijf jaar gewoond en ik vond het best even moeilijk. Nou goed, ondertussen zijn we anderhalve week verder en heb ik me er aan overgegeven: ik heb mijn halve inboedel op Marktplaats gezet en werk me langzaam door al mijn aardse bezittingen heen. En eigenlijk vind ik het heerlijk, het werkt nogal therapeutisch dus langzaamaan ben ik klaar voor mijn vertrek eind maart!

Eerste stappen in de bloggersbusiness

Begin februari heb ik in Londen een bloggersevemenent bijgewoond van Travel Massive en op 26 februari werd dit evenement ook gehouden in Amsterdam. Beide edities ben ik naartoe geweest en dat was erg leuk. Ik vond het tof (mag dat woord nog in 2015…?) om andere bloggers te ontmoeten en hun persoonlijke verhalen te horen, ik vond het geweldig om voor het allereerst mijn nieuwe visitekaartjes uit te delen en het voelde ook goed om me echt soort van officieel neer te zetten als ‘reisblogger’. Ik schrijf natuurlijk al langer reisartikelen voor mijn werk, maar nu ik mijn eigen blog heb voelt de insteek toch een beetje anders. De leukste gebeurtenis van deze maand: blogger Robert van Traveljunks.nl heeft mij genoemd in zijn lijstje Beste Nederlandse reisblogs voor 2015. Wow wat een eer! Ik ben pas nét begonnen natuurlijk, maar het voelt heel tof (daar is ‘ie weer) dat er in ieder geval één iemand in Nederland is die blij wordt van mijn verhalen – en die geen familie is, haha. Daarbij zijn de eerste twee betalende freelance opdrachten voor tijdens de reis ondertussen een feit en viel er vanmorgen een mail in mijn brievenbus met een voorstel voor opdracht drie. Aaaah zo leuk!

foto-februari-update-laptop

En dan natuurlijk nog The Big Trip!

Met nog 23 dagen te gaan tot de dag van vertrek richting Zuid-Amerika begint het ondertussen lekker te kriebelen. Het appartement in Quito was vorige maand al geregeld; deze maand is daar Engelse les voor Jesús bij gekomen. Een leuke Amerikaanse meid gaat hem vier weken lang privéles geven zodat hij z’n Engels wat kan opkrikken. Ik denk dat hij hier veel profijt van gaat hebben tijdens de reis, ook met het oog op mogelijke werkklusjes of work-for-food-deals die hij zou kunnen doen in hostels of bijvoorbeeld via expats. En daarbij hoef ik dan misschien wat minder vaak mijn digitale woordenboek te trekken als ik hem iets ingewikkelds wil uitleggen in mijn allerbeste Spaans… haha. Ik ben ondertussen begonnen met nadenken welke spullen ik mee wil nemen naar Ecuador en vooral qua kleding blijkt dit nogal een uitdaging. Ik ben normaal gesproken heel makkelijk met kleren op reis, heb nog net geen afritsbroeken aan maar neem ook zeker niet mijn nieuwste setjes mee. Maar deze keer, omdat het toch ook meer gericht is op wonen en werken en niet alleen maar op reizen, vind ik het lastiger. Ik neem bergschoenen mee want we gaan zeker wat hikes maken, maar ook laarzen met hakken voor als we naar een restaurant gaan – we wonen immers een hele maand in Quito en daar is het leven net zoiets als hier in Nederland. Er gaan lange broeken mee, maar ook shorts voor als we naar de Amazone gaan. En twee jurkjes, want we gaan vast ook eens uit. En daar horen dan dus leuke hakjes bij, en géén bergschoenen of Conversegympen… Ingewikkeld! Tips op dit vlak zijn welkom… Hoe pak ik kleding in die geschikt is voor én reizen én gewoon leuk leven? Zonder me een breuk te sjouwen aan 30 kilo bagage, that is.

Goed, de volgende maandupdate zal vanuit Quito gestuurd worden…. Misschien wel vanaf dit geweldige balkon. OoOoOohhh wat spannend!

februari-update-quito-airbnb

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.