persoonlijkreizen

Onze eerste dagen in Quito

31 maart 2015 11 Comments
Over bowlingbanen en drijvende kippentenen

Hola allemaal! Daar is ‘ie dan, het eerste blog van ons samen vanuit Ecuador! Echt zo leuk om jullie op deze manier op de hoogte te kunnen houden. Over onze eerste dagen in Quito, ons huisje, ons tijdverdrijf tijdens regenachtige dagen en onze nieuwste verslaving: eten, eten en nog eens eten :-)

ecuador-quito-oldtown-samen

Nadat Jesús z’n vlucht flink vertraagd was en pas uren later dan gepland aankwam, had ik vervolgens nogal last van verkeersopstoppingen, dus ik was veel te laat op het vliegveld… Oeps. We hadden ons van tevoren best druk gemaakt over het passeren van de douane voor Jesús, want in Ecuador wonen nou eenmaal veel illegale Cubanen dus de douane zou best eens wat pittige vragen kunnen stellen om zijn bedoelingen te testen. Het ging echter supermakkelijk, nauwelijks vragen, een dikke stempel in zijn paspoort en hij was er doorheen. Om mij dus vervolgens niet aan te treffen… Want ik zat nog in de slome bus richting luchthaven. Na een half uur in stilte vloeken tegen de bus was ik éindelijk op het vliegveld, alwaar ik een licht gestresste Jesús aantrof. Maar todo está bien, we zijn er, samen, whiieeehoooeeeee!!

quito-ecuador-airbnb

Ons appartementje in Quito is helemaal top. Geregeld via Airbnb, in de niet-toeristische en rustige wijk La Gasca. We hebben de eerste dagen gebruikt om de buurt te verkennen en voelen ons hier ondertussen al helemaal thuis. Omdat hier geen toeristen komen, is er geen westers restaurant te bekennen. We eten ’s avonds dus in lokale tentjes, waar maïs en vlees op het vuur worden gegrild, de mensen een vreemd Spaans dialect spreken wat zelfs Jesús niet kan verstaan en voor $2,50 per persoon eten we onze buikjes rond. We hebben een keukentje in ons appartement, dus ’s ochtends staan we gezellig eitjes en pannenkoeken te bakken, fruitsalades te maken en voelen we ons heerlijk huiselijk. Precies zoals de bedoeling was. Binnenkort ga ik ook mijn kookkunsten showen en een Italiaanse pasta of iets met wokgroente maken; vriendlief is wel nog een beetje huiverig want als er geen rijst bij zit, is het voor hem geen echte maaltijd… haha.

quito-ecuador-lokaal-eettentje

Ondertussen genieten we enorm van het samen zijn, het is heel fijn om elkaar na ruim drie maanden weer te kunnen vasthouden en knuffelen. Verder doen we een heleboel dingen die in Cuba niet kunnen, doodgewone dingen waar we in Nederland niet warm of koud van worden, maar die voor ons hier dus heel speciaal voelen. Het is echt een FEEST om naar de lokale winkel te gaan en te kunnen kiezen uit ál dat eten. Dat hebben ze in Cuba niet! Daar kom je niet veel verder dan drie soorten groente en vier soorten fruit. Hier liggen echt schappen en rekken vol lekkers en onze dagen bestaan soms alleen maar uit eten, eten en nog meer eten. Een lekker ontbijt, vervolgens komen we onderweg gegrilde bananen tegen en die willen we uitproberen, dan is het alweer lunchtijd en eten we lokale kippensoep met ronddrijvende tenen (goooorrrrrr…!!) om vervolgens lekker te snacken op groene mango en maïskolven. Man, je kan ons niet blijer maken. We hebben onszelf als doel gesteld om elke dag een nieuwe fruitsoort uit te proberen en ik heb al wat dingen gegeten die ik nog nooit eerder heb gezien. Maar wat smaakt alles lekker! (ehhhh buiten die kippenteen dan dus)

quito-ecuador-teen-kippensoep

Afgelopen zondag was een regenachtige dag en toen zijn we naar een ‘centro comercial’ geweest, een winkelcentrum dus. Denk: vier verdiepingen, blinkend marmer, roltrappen en allerlei merkwinkes zoals Bulgari, Hugo Boss, Converse en Zara. Wow! Ook dat hebben ze in Cuba niet ;-) Het winkelcentrum had ook een bowlingbaan en daar hebben we ons prima vermaakt, afsluitend met een paar potjes poolen. Jeetje wat een feest!

We zijn bezig om een filmpje te maken van ons appartement (lang leve de selfiestick, hihi), voor wie het leuk vindt om even een virtueel kijkje te nemen. Ook komt er binnenkort een artikel over Quito aan, met onze highlights en ontdekkingen. Verder staan deze week de eerste werkafspraken op de agenda en de eerste deadline voor artikelen dient zich aan. We hebben er helemaal zin in, bring it on!

 

ecuador-quito-love

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

11 Comments

Sanne Stoppelenburg 31 maart 2015 at 05:37

Zoooooo leuk!! Ik voel jullie vlinders hier in m’n buik :)! Geniet, geniet, geniet!

Reply
Bea 31 maart 2015 at 09:04

Leuk om zo op de hoogte te blijven van jullie avonturen en de eerste dagen samen. Lijkt me bijzonder om samen dingen te ontdekken en helemaal te zien hoe Jesus het beleefd zo buiten Cuba! Keep us posted :)

Reply
Anne 31 maart 2015 at 10:19

Ooooooooohhhhhhh, ik zit te genieten van dit eerste verslag uit Ecuador!!! Kun je niet gewoon ie-de-re dag een berichtje plaatsen? Het leukt de dag zo lekker op :-) Geniet ervan, vooral samen!!! Liefssssssss (y para Jesús: no puedo esperar para conecerte en julio y comer muchos golosinas nosotros tres juntos) (euhhh Edith: “golosinas” geeft Google translate aan als vertaling voor “lekkers” hahaha…) :-)

Reply
Edith 31 maart 2015 at 23:14

Haha, Jesús knikt instemmend bij ‘golosinas’, klopt als een bus ;-) Ik zal elke paar dagen een berichtje posten, als er iets te vertellen valt! En echt top dat je in het Spaans schrijft, Jesús kan het lezen en vind het ook superleuk om je te ontmoeten in juli! :-D

Reply
Kaak 31 maart 2015 at 18:58

Leuk Ed! Ben benieuwd naar al je avonturen! En niet veel eten hè! Straks kom je de vulkanen niet meer op ;)

Reply
Laura - What about her 2 april 2015 at 09:03

Super leuk om te lezen, have fun en zo leuk dat jullie samen op reis zijn!

Reply
Anniek 2 april 2015 at 21:29

Cool dat het nu zo ver is! Kan me niet eens voorstellen hoe fijn het moet zijn om elkaar weer te zien, geniet ervan!

Reply
Nathalie 3 april 2015 at 15:17

Ik ben heel benieuwd naar je artikel over Quito! Ecuador staat op ons lijstje voor 2016 :) Toevallig net even aan het wegdromen bij mooie foto’s van dat land! Geniet van jullie tijd daar!

Reply
Edith 5 april 2015 at 01:06

Hi Nathalie, wat leuk dat je volgend jaar naar Ecuador gaat! Tot nu toe bevalt het land erg goed en we zijn Quito nog maar nauwelijks uit geweest ;-) Ik zal komende weken vaker artikelen over Ecuador schrijven, want we zijn hier bijna drie maanden. Hopelijk haal je er wat inspiratie uit!

Reply
Edith 5 april 2015 at 01:07

En dank aan alle lieve vrienden en collega’s voor jullie reacties, zó leuk dat we jullie een beetje kunnen meenemen op ons avontuur! :-D

Reply
Simone | Paper Travels 7 april 2015 at 14:49

Wat super moet dat zijn om elkaar na drie maanden weer terug te zien! En leuk die ontdekkingstocht samen.. ;) Ben benieuwd naar de rest van de avonturen!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.