persoonlijkreizentoekomstwerk

Goed geland in Quito!

26 maart 2015 1 Comment

Zo, daar ben ik dan! Kwart over vijf ’s ochtends, goedemorgen Quito en hallo jetlag! Wat fijn om na al die maanden van voorbereiding nu ook eindelijk hier te zijn. Stap 1 is genomen: ik ben in Ecuador. Yesss! Nu stap 2 nog: Jesús in Quito. Hij zou op dit moment in het vliegtuig moeten stappen maar ik hoorde al dat er wat uren vertraging zijn… Dus nog even wachten en over een paar uur ga ik hem hier ophalen. Spannend!

vertrek-afscheidskado

Lief afscheidskado van mijn collega’s: een zelfbedrukte linnen tas en selfiestick

Zooooooveel geregel!

Jeetje wat waren de afgelopen weken hectisch. Tussen mijn terugkomst uit Brighton half februari en mijn vertrek naar Ecuador zaten vijf weken. En die bestonden voornamelijk uit geregel: adreswijzigingen, abonnementen stopzetten, paklijst maken, werkzaamheden afronden bij Riksja Travel… Pfff. Daar komt bij dat het me niet is gelukt mijn appartement onder te verhuren, dus die is opgezegd. Dus dat betekende ook: een verhuiziging. Bleeeegh, als ik érgens een hekel aan heb is het wel verhuizen! Dozen, dozen en nog meer dozen…

vertrek-verhuisdozen

Maar goed, de to-do-lijsten zijn afgewerkt, de volledige huisraad is op de zolder van mijn broer gestald, de stroom aan wijzigingsbrieven en papieren werd langzaam minder en de backpack is ingepakt. Op het laatste moment kwam ik erachter dat KLM mij heel vriendelijk twee stuks ruimbagage heeft toegestaan, waardoor ik een backpack voor mezelf kon inpakken en een kleine tas met wat warme kleren voor Jesús – want in Cuba noemen ze een temperatuur van 15 graden al koud, terwijl wij ons straks op de zoutvlakte in Uyuni heel fijn in -20 graden bevinden. Een dikke trui en vest zijn geen overbodige luxe en shoppen voor je vriend tijdens de sale van de H&M is nou eenmaal heel leuk ;-)

vertrek-spullen-backpack

Ehhhh ja dat zijn best veel kleren, ik weet het… Maar het is voor temperaturen van +30 tot -20 graden!

Adiós a todos

Maandag heb ik mijn spullen verhuisd en ben ik voor de laatste nachten ingetrokken bij mijn ouders in Doetinchem. ’s Avonds zijn we met de hele familie gaan eten bij de lokale Mexicaan – leek me bij benadering thematisch goed genoeg, want Ecuadoraanse restaurants zijn nou eenmaal nogal dun gezaaid – en dat was echt heel fijn. En gisteren ben ik uitgezwaaid op Schiphol door m’n ouders, off I go!

Ik ga maar eens douchen en ontbijten, want van slapen komt niks meer terecht. En dan zo naar de luchthaven, hoera!

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

1 Comment

Anne 28 maart 2015 at 21:32

Disfrútala!
Tengo mucha curiosidad acerca de tu próxima historia!!! :-)
Mucho amor, Anne

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.