inspiratiepersoonlijkreizentips

Mijn 6 favoriete buitenlandse travelblogs

25 december 2015 15 Comments

Ik volg een heleboel verschillende travelblogs, zowel uit Nederland als overzees. Elke ochtend als ik wakker word, heb ik een mailtje in mijn inbox van Bloglovin’ met daarin alle nieuwe posts van mijn favoriete blogs die de afgelopen 24 uur live zijn gegaan. Ideaal! En heerlijk om wakker te worden met zoveel reisinspiratie. Ik lees deze blogs meestal een half uurtje in bed op mijn telefoon, nog voor het opstaan… Van de 50+ blogs die ik volg, zijn er een aantal van buitenlandse travelbloggers die ik enorm bewonder, zowel qua levensstijl als qua onderwerpen. Nieuwsgierig geworden? Dit zijn ze!

goats-on-the-road
* Goats On The Road

Een van de blogs die ik al het langst volg, al ver voordat ik mijn eigen blog startte. Nick & Dariece komen uit Canada en reizen al vier jaar rond als digital nomads. Onderweg doen ze vaak aan ‘housesitting’ via TrustedHousesitters en zo zaten ze het afgelopen jaar enkele maanden in een fantastisch gratis huis in Grenada, Costa Rica en Barbados. Ze maken geweldige filmpjes, zijn ook nog eens heel grappig en ik volg ze al zo lang dat het bijna is alsof ik ze ken. Daarbij waren ze afgelopen jaar vijf weken in Cuba en hier hebben we tips over uitgewisseld. Leuk als buitenlandse bloggers zo benaderbaar zijn!

www.goatsontheroad.com


the-mochilera-diaries

* The Mochilera Diaries

Leah Davis is een Amerikaanse meid die in d’r eentje de wereld over reist. Ze blogt nog niet zo lang, is pas net begonnen aan haar freelance carrière en probeert werken en reizen on-the-road te combineren. Klinkt als een bekend verhaal? ;-) Misschien dat ik het daarom zo leuk vind om haar te volgen. Klein verschilletje: Leah runt echt een supertof blog, investeert hier veel tijd in en is bijvoorbeeld afgelopen jaar ook naar dé internationale blogconferentie TBEX in Bangkok geweest. Ook herkenbaar: af en toe heeft ze erge behoefte om wat langer op een plek te zijn en zich even thuis te voelen, zo woonde ze een half jaar in Medellín en Chiang Mai.

www.themochileradiaries.com


alex-in-wanderland

* Alex in Wanderland

Ook Amerikaans is Alexandra Baackes. Ze blogt nu zo’n drie jaar en ik word altijd gewoon erg blij van haar posts. Ze reist over de hele wereld, besteed veel aandacht aan duiken en schrijft leuke verhalen met mooie foto’s en vrolijke kleuren… Ze heeft een hele eerlijke manier van schrijven, bijna in dagboekstijl, alsof er niet duizenden mensen meelezen. Ze vertelt ook precies hoeveel geld ze verdient met bloggen, hoeveel ze uitgeeft, en dat soort openheid vind ik bij bloggers heel fijn. Ik heb niet alleen maar behoefte aan mooie verhalen en plaatjes, maar wil ook graag meer weten over de persoon achter het blog. Ohja, ze is ook nog eens enorm grappig en zit vol zelfspot.

www.alexinwanderland.com


never-ending-voyage

* Never Ending Voyage

Met dit stel heb ik een beetje een dubbele ‘relatie’. Aan de ene kant bewonder ik hen voor hun avontuurlijke levensstijl: ze werken en reizen als digital nomads, doen online webdesign-werk en runnen een gaaf blog. Daarnaast hebben Simon & Erin de app Trail Wallet ontwikkeld, waarin je je dagelijkse uitgaven precies kan bijhouden per categorie (ik ben verslaafd aan deze app en gebruik ‘em al een jaar lang trouw elke dag). Aan de andere kant zijn ze veganistisch en reizen ze met alleen een handbagage-rugzak van maximaal acht kilo. Die laatste twee dingen passen niet bij mij, maar ze fascineren me wel. En dus blijf ik steeds terugkeren naar hun blog om te kijken wat ze nu weer voor nieuwe plannen hebben. En ze hebben net voor twee maanden een briljante villa in Ubud gehuurd met eigen zwembad, gewoon omdat het kan en dit in Indonesië veel goedkoper is… A lifestyle to love, toch?

www.neverendingvoyage.com


along-dusty-roads

* along dusty roads

Andrew & Emily zijn twee Londense zakenmensen die hun flitsende carrières hebben opgezegd om twee jaar door Zuid-Amerika te gaan reizen. Ze zijn ook nog eens begenadigd fotografen, dus hun website staat vol prachtige foto’s. Ik hou van de cleane look van hun site. Ik hou nóg meer van de gedetailleerde budgetposts die ze elke maand schrijven. Love, love! Ze hebben zichzelf tot doel gesteld rond te komen van US$50 per dag (met z’n tweetjes!) en schrijven maandelijks over of hen dit lukt. Ze slaan soms een dure activiteit over omdat het budget het niet toelaat. En ze schrijven ook eerlijk als iets hen tegenvalt, of het geld het niet waard is. Hou ik van!

www.alongdustyroads.com


adventurous-kate

* Adventurous Kate

Kate McCulley ben ik in de loop van dit jaar gaan volgen. Ze blogt al jaren; het blog waarmee ze is ‘doorgebroken’ was toen ze op een boot in Indonesië een schipbreuk leed bij Komodo. Een heftig verhaal! Ik ben altijd een beetje jaloers op Kate, die zo’n perfect leven heeft, er goed uitziet, reizen en werken kan combineren, haar succesvolle blog heeft… Tot vorige maand bleek dat ze een burnout heeft en het reizen even stopzet om thuis in Boston weer even zichzelf terug te vinden. Ik geloof dat mijn respect voor haar hierdoor enorm gegroeid is en ben benieuwd hoe ze haar weg gaat vervolgen, nog steeds nomadisch reizend of toch vanuit een nieuwe thuisbasis.

www.adventurouskate.com


Vooral dit laatste maakt dat ik zelf ook steeds vaker nadenk waar ik met mijn blog en on-the-road-carrière naartoe wil. Meer en meer bloggers die ik volg, lijken na enkele jaren van bloggen, werken en reizen uiteindelijk toch te snakken naar wat meer stabiliteit en regelmaat. Een gevoel dat ik wel herken en waar ik eerder ook wel eens over heb geschreven. Nu ben ik ‘pas’ een jaar onderweg ongeveer, van Cuba – naar Brighton – naar Ecuador – naar Bolivia – naar de Balkan, met wat tussenstops in Nederland hier en daar. Maar ik merk hoe ontzéttend fijn ik het vind om nu in Belgrado even niet te ‘hoeven’ reizen en inpakken, en ik gewoon even een huis heb met een afwasmachine en een supermarkt om de hoek waar ze ons ondertussen al herkennen. Gek toch, de dingen waar ik eerst van wegrende, zijn de dingen ik nu juist even heel erg kan waarderen…

Nou goed, ik dwaal af ;-) Dit zijn dus de zes buitenlandse travelblogs die ik met heel veel plezier volg. Ik ben benieuwd of er voor jullie ook bekenden bij zitten, of misschien juist onbekenden die je interessant vindt en ook wil gaan volgen?

Fijne kerstdagen allemaal vanuit Belgrado!

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

15 Comments

Jessica 25 december 2015 at 22:51

Ik herken je gevoel wel heel erg! Mensen die korte reizen maken zijn iedere dag bezig met zo veel mogelijk ondernemen, terwijl ik het liefst zo lang mogelijk bij een plek blijf plakken die als ’thuis’ voelt. Gek inderdaad, dat dat huiselijke waar reizende ondernemers van wegrennen toch uiteindelijk iets is waar je uiteindelijk naar verlangt. ;-)

Reply
Edith 26 december 2015 at 09:39

Ja, precies dat! Ik dacht altijd dat ik in sneltreinvaart de hele wereld wilde zien, maar merk nu dat ik stiekem heel blij word van slow travel. Ook gecombineerd met het werk hoor, want te snel reizen levert gewoon teveel stress op ;-)

Reply
Robert | Traveljunks 26 december 2015 at 08:43

50+ blogs …… O.O Ik volg er ook heel wat, maar de meeste enkel sporadisch en hooguit op zaterdagmorgen bij een kop koffie. Ik lees ook nog regelmatig blogs van motorreizigers. Ik heb er dus teveel gebookmarked om ze nog bij te kunnen houden ;-)

Reply
Edith 26 december 2015 at 09:34

Hahaha, nou ik open er elke ochtend zo’n 5 of 6 om te lezen, degenen die me het meest aanspreken. En vaak zijn dat dus onderstaande buitenlandse blogs. Ondanks dat Bloglovin’ nogal meisje-mode-health is, vind ik de functie van alle nieuwe blogs in 1 e-mail erg handig! Dat scheelt een boel bookmarken ;-)

Reply
lottevdw 26 december 2015 at 11:40

Ik kende ze nog niet allemaal dus nu heb ik nog meer leespret bij BL :-)

Reply
Edith 26 december 2015 at 12:44

Wat leuk, veel leesplezier! :-)

Reply
Karlijn Travels 26 december 2015 at 12:20

Ik ben ook zo’n blogverslaafde, heel herkenbaar! Alex in Wanderland is veruit mijn favoriete reisblog, ik vind haar, haar foto’s en (persoonlijke) verhalen helemaal fantastisch. Een groot voorbeeld! Ik ga even een kijkje nemen bij Along Dusty Roads, die kende ik nog niet. Ken je trouwens de blog Never Ending Footsteps? Dat is een nieuwe blogliefde van mij :) Het klopt trouwens dat veel professionele bloggers nu voor een thuisbasis kiezen, heel opvallend. Ik kan me dat goed voorstellen, op een gegeven moment wil je toch weer meer stabiliteit en rust (maar niet teveel ;) ) . En reizen en werken combineren is gewoon heel pittig. Fijn dat je het zo naar je zin hebt in Belgrado, een prima tussenweg tussen stabiliteit en reizen!

Reply
Edith 26 december 2015 at 12:53

Hahahaha, okee die heb ik dus meteen opgezocht en terwijl ik eigenlijk aan het werk ben in een cafeetje, zijn we nu dus opeens een half uur verder… oeps ;-) Dank voor de tip, superleuk blog en past goed in het rijtje!

Reply
Tikva 27 december 2015 at 19:05

Leuk om te lezen, Kate volg ik al jaren maar die jaloers opmerking snap ik niet helemaal. Dat hele gedoe met de verloofde (inmiddels ex) is ook niet zo leuk en ze heeft ook wel altijd veel verteld over geld problemen die er toch ook een tijd waren. Juist dat eerlijk maakt dat ik haar graag lees. Alex in Wanderland is ook leuk. De meeste andere in je lijstje ken ik maar spreken niet echt tot me. The Mochileradiares ken ik nog niet ga zeker even lezen.

Reply
Edith 27 december 2015 at 20:21

Dat ligt misschien aan het moment waarop ik haar ben gaan volgen. Dat was namelijk in de loop van dit jaar en toen leek alles heel rooskleurig te gaan. Maar Kate is inderdaad erg eerlijk; zo moest ik erg lachen om haar post My Worst Travel Moments of 2015 :-)

Reply
Leonie 27 december 2015 at 20:25

Leuke tips! The Never Ending Voyage en Kate kende ik al maar de andere heb ik toegevoegd aan mijn bloglijstje. Wat eigenlijk helemaal niet wenselijk is want die is al zo lang. :p voor ik het weet zit ik weer urenlang reisverhalen te lezen haha.

Reply
Marlies 29 december 2015 at 00:07

Ik kende er al een aantal van! Ben alleen geen fan van Adventurous Kate. De opzet van haar website trekt mij niet aan.
De rest ga ik zeker bekijken!

Marlies, Magnificent Escape

Reply
Edith 1 januari 2016 at 12:10

Leuk Marlies, ik hoop dat je er nog wat eigen inspiratie uit kunt halen! :-)

Reply
LaMochilera 8 januari 2016 at 19:48

Wow, thank you so much for including my blog here, Edith! You made my day! :) Happy travels!

Reply
Edith 8 januari 2016 at 20:52

You’re so welcome Leah, I really enjoy reading your blog and following your adventures! I hope Google Translate works wonders for giving you an idea of what I’m writing about your blog, haha. All positive :-) Thanks for writing a comment here, highly appreciated!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.