persoonlijkreizenwerk

Ciao 2015, wat was je mooi! – mijn jaar in cijfers

1 januari 2016 31 Comments

Jeetje, het is 2016! En ik ben in Belgrado! Met mijn liefste vriendje, in een appartement wat ondertussen voelt als ons thuis… Als je me dat een jaar geleden had gezegd, had ik werkelijk geen idee gehad hoe dat zo gebeurd was, haha. Maar het is echt waar, we zijn ondertussen alweer anderhalve maand in Belgrado en het leven samen bevalt ons hier erg goed. Tijd om eens terug te kijken op het afgelopen jaar. Aangezien ik nogal een nerd ben en dol op cijfers, ga ik 2015 af in wat getallen. Enjoy!

update-3-maanden-be-happy
Gewoond in hoeveel landen: 5

In het begin van het jaar mocht ik het mooie Brighton voor zeven weken mijn thuis noemen. Het was hartje winter en misschien niet de allergaafste periode voor een bezoek aan Brighton, maar ik deed er een erg leuk project bij het Engelse zusterbedrijf van Riksja Travel en vermaakte me prima. Zeven weken vol hardlooprondjes langs de Brighton Pier, Engelse thee met melk en zowaar (voor het eerst in tig jaar) een huisgenoot met wie ik mijn woonruimte moest delen. En dat ging hartstikke goed.

Ecuador en Bolivia waren allebei voor drie maanden ‘thuis’. In Quito begonnen we in een relaxt Airbnb-appartement – de hilarische nagesynchroniseerde rondleiding check je hierrrrr – en in Sucre in Bolivia bleven we ook langere tijd plakken. Toch voelden deze beide landen meer als ‘reis’ dan als ‘thuis’, iets wat we op den duur begonnen te missen.

Daarom besloten we het voor de volgende trip anders aan te pakken. Op dit moment wonen we in Belgrado en hier hebben we weer een appartement gehuurd via Airbnb. Eerst voor zes weken (tot nu dus) en we hebben zojuist weer voor een maand verlengd. Dus voorlopig zijn we hier nog even te vinden! Samen met Nederland maakt dit het vijfde land dat ik dit jaar mijn ‘thuis’ kan noemen.

cuba-tips-trinidad-oldtimers

Hoeveel landen bezocht: 6

Naast bovengenoemde landen, bezocht ik nog een land: Cuba natuurlijk! Samen met mijn ouders ging op langs bij Jesús & zijn familie. Een hele bijzondere trip, waar we samen – en ook met mijn ouders – nog regelmatig over napraten. Ik ben zo blij dat we deze reis gemaakt hebben! Natuurlijk is Cuba sowieso een geweldige bestemming, maar het feit dat mijn ouders Jesús hebben ontmoet en ook Jesús nu precies weet met wie ik elke week zit te skypen en vrolijk kan zwaaien en grappen maken met mijn ouders, geeft een soort van nieuwe dimensie aan alles. Zo fijn.

Aantal vluchten: 26

Jep, zelfs met dit relatief korte rijtje aan landen, stapte ik toch maar liefst 26 keer in een vliegtuig. Dat had voornamelijk te maken met mijn trips op en neer naar Engeland; gedurende die zeven weken ben ik twee keer terug geweest naar Nederland voor vriendenbezoekjes en ook in november vloog ik nog een keer die kant op, deze keer voor de World Travel Market in Londen. En voor onze reis naar Ecuador & Bolivia had ik maar liefst 12 vluchten nodig… Met onnoemelijk veel overstappen tussen Ecuador en Bolivia in, op zowel de heen als de terugweg – hoeveel makkelijker (en goedkoper) zou het zijn geweest als we ‘gewoon’ de bus door Peru hadden kunnen pakken, maar helaas zat dat er met Jesús’ Cubaanse paspoort niet in. En natuurlijk brachten we ook nog per vliegtuig een bezoek aan de Galápagoseilanden!

ecuador-bolivia-vlucht-paspoorten

Verschillende huizen in Nederland: 6

In Nederland zelf heb ik in verschillende huizen gewoond. In het begin van het jaar nog gewoon in mijn eigen appartement in Den Haag, maar na het half jaar in Zuid-Amerika had ik met mijn terugkomst in september geen eigen plek meer. Ik heb flink ge-huizenhopt, van luchtbedden in logeerkamers tot appartementen met huisdier via TrustedHousesitters. Zelfs in Nederland voelde ik me die twee maanden behoorlijk nomadisch! Ik was bang dat ik me nogal ontheemd zou voelen zonder eigen huis, maar dat viel in die twee maanden behoorlijk mee. Hoewel ik denk dat het niet langer zou moeten duren dan dat, dan begin ik toch te snakken naar wat meer spullen om me heen in mijn eigen landje, in plaats van alleen die rugzak met wat kleding.

Dagen in het buitenland: 256

Dit was de leukste optelsom van allemaal: hoeveel dagen ben ik nou in het buitenland geweest dit jaar? Daar komt toch de mooie som van 256 dagen uit. Wat betekent dat ik toch ook nog 109 dagen in Nederland heb doorgebracht – waarvan de hele maand oktober, als enige volledige maand, haha. Ik ben nog nooit zoveel en zolang in het buitenland geweest. Ondanks dat ik al jaren in het toerisme werk en vele leuke reizen per jaar maakte, privé en voor werk, was mijn langste verblijf in het buitenland drie maanden in Gambia tijdens mijn studie. En toch voelde het dit jaar helemaal niet gek of vreemd om zoveel weg te zijn; de trips naar Schiphol waren bijna routine en ook het wekelijks skypen naar huis is net zo gezellig als het zondagavond-telefoontje dat mijn moeder en ik al jaren in stand houden. Ver weg maar toch dichtbij, dat gevoel. Hoewel ik denk dat er mensen in Nederland hier wellicht een beetje anders over denken en die hebben me liever gewoon weer binnen handbereik ;-)

budget-travel-ecuador-hostal-montanita

Verschillende bedden: 47

Tja, 47 verschillende bedden dit jaar. Plus nog een paar handen vol aan vliegtuigstoelen en nachtbussen voor wat nachtelijke reizen. Sommige bedden waren voor een maand, anderen slechts voor een nacht. Eerder schreef ik al eens over al onze hotels en hostels in Ecuador. De meest bijzondere slaapplek: in een junglebungalow in de Amazone in Ecuador, met een open dak en allerlei geritsel en gefluit gedurende de nacht. Ik ben bewust maar niet op zoek gegaan naar dieren, want ik weet zeker dat ons huisje genoeg hagedissen, spinnen en andere insecten herbergde… Het slechtste bed: een nachtje in een guesthouse op Isla del Sol in het Titicacameer in Bolivia, waar het matras zo’n enorme kuil had dat Jesús en ik ofwel op een kluitje in het midden, ofwel gevaarlijk balancerend ieder op een rand moesten liggen. Ik kon van de rugpijn halverwege de nacht al niet meer slapen. En de verrassendste overnachting: in een hostel in Londen, in een heuse dormroom. Je zou denken dat ik die ondertussen wel ontgroeid ben, maar Londen is duur en toen ik voor slechts een paar nachtjes in de stad moest zijn voor de World Travel Market, koos ik het Park Villa Hostel. Een boetiekhostel met een boel stopcontacten (belangrijk als je online werkt), een privékluisje in je bed en heerlijke donzen dekbedden. Het viel me echt geen cent tegen en dit hostel zou ik absoluut aanraden als je niet wil feesten, maar gewoon een fijn, schoon & rustig hostel zoekt.

Aantal betaalde artikelen geschreven: 239

Ja je leest het goed: 239! En daarin tel ik de artikelen voor mijn eigen blog niet eens mee. Het jaar 2015 ging natuurlijk niet alleen om reizen, maar ook om de levensstijl van ‘digital nomad’ uitproberen, oftewel lokatieonafhankelijk te werken in het buitenland zonder vaste woonplaats. Dat werk heeft zich het afgelopen jaar hartstikke goed ontwikkeld, waardoor ik nu kan kijken naar een goedgevulde agenda met opdrachten. Gaaf! Het afgelopen jaar schreef ik voor verschillende opdrachtgevers reisartikelen, gemiddeld over het hele jaar genomen bijna vijf per week. Misschien hebben jullie ze wel eens voorbij zien komen; veel van mijn artikelen schrijf ik voor Riksja Travel en die worden geplaatst op grote Nederlandse blogs als Traveljunks, ReishongerTravelvalley en Reisjunk ( > als je op de linkjes klikt, kun je al mijn artikelen zien!).

riksjakids-digitaal-magazine

Freelance projecten: 9

Naast het schrijven van artikelen, heb ik nog andere freelance projecten gedaan het afgelopen jaar. Heel uiteenlopend, van het tijdelijk verkopen van een reisbestemming (India!) tot het bouwen van een complete website voor een touroperator (binnenkort live!). Sommige projecten duurden 8 uur, anderen meer dan 160 uur. Ik heb reisprogramma’s geschreven voor Italië, ik heb een digitaal magazine geschreven over reizen met kinderen en ik heb een reisbureau in Twente gelopen met het lanceren van hun nieuwe website. Stuk voor stuk waren het leuke projecten en juist de afwisseling geeft mij heel veel energie. Ik hoop dit in het nieuwe jaar absoluut zo voort te kunnen zetten.

Maandelijkse bezoekers van mijn blog: 2200+

Ik begon mijn blog halverwege januari 2015, bijna een jaar geleden dus. Ik vond het vet spannend maar ook ontzettend leuk, want schrijven doe ik al jaren voor werkgevers en nu dan eindelijk voor mezelf. Halverwege het jaar tikte ik de 1000 unieke maandelijkse bezoekers aan en vorige maand ging ik zelfs al ruim over de 2000 heen. Dat zijn misschien getallen waar grote Nederlands topblogs niet voor uit hun bed komen, maar ik vind het zó leuk om te zien dat steeds meer mensen onze avonturen volgen en langs komen om informatie en inspiratie te zoeken voor hun reis! Plus allerlei vragen die ik krijg (bijna dagelijks!) van mensen die mijn blogs lezen en tips willen voor hun eigen reis, ik vind het echt hartstikke leuk. Dat maakt zeker dat ik met plezier zit te bloggen.

blog-instagram-2015

Social media volgers: 1700+

Ik zit op veel social mediakanalen, vooral omdat ik zelf leuk vind om anderen te volgen, maar natuurlijk heb ik ook mijn eigen accounts. [travel.create.repeat] heeft een eigen Facebookpagina, en op Instagram en Twitter post ik vanuit mijn eigen naam. Ik sloot het jaar af met mooie ronde cijfers: mijn Instagram ging over de 900 volgers heen, mijn Twitter over de 500 volgers en op de laatste dagen van het jaar haalde mijn Facebookpagina de 300 likers. Superleuk! Ik postte laatst al een artikel over mijn 6 favoriete buitenlandse blogs en zal dat binnenkort ook eens doen voor mijn lievelings Facebook- en Instagram-accounts. Ik merk dat ik op elk medium net weer andere accounts volg en iedere social media heeft zijn eigen leukigheid.

Onthullingen over komend jaar: 0

Er broeien een heleboel dingen voor het komende jaar, die ik nu nog net even niet kan delen. Maar binnenkort komt er meer nieuws over hoe ons jaar 2016 eruit gaat zien, beloofd! Dat het een mooi jaar zal worden, daar twijfel ik eigenlijk niet aan.

Voor nu wens ik jullie allemaal een heel fijn 2016 toe, met veel geluk, liefde en natuurlijk mooie reizen!

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

31 Comments

www.meisjevandewereld.nl 1 januari 2016 at 12:23

Leuk om te lezen! En blijf vooral lekker door bloggen, want ik lees je verhalen met veel plezier!

Reply
Edith 1 januari 2016 at 16:57

Beloofd! :-)

Reply
Eline 1 januari 2016 at 12:48

Heeej Edith, heerlijk verhaal zo op brakkig 1 januari. 2016 alweer!!!! Heeeeel benieuwd wat 2016 jou allemaal gaat brengen. Zo benieuwd. Ik volg je op de voet:) Jammer dat je net in Nederland bent als ik weg ben, was gezellig geweest je even life te spreken. Het allerbeste voor 2016. Heel veel liefs, Eline

Reply
Edith 1 januari 2016 at 16:58

Jaaaa echt jammer! Maar wel een hele leuke reden voor jou waarom je er niet bij kan zijn ;-) Superfijne vakantie toegewenst alvast! x

Reply
Karlijn Travels 1 januari 2016 at 13:02

Wat een fijne terugblik op een bijzonder jaar! Ook fijn om te lezen dat het op werkgebied zo goed gaat en dat je blog mooi groeit. Terecht natuurlijk! Een prachtig en succesvol 2016 gewenst!

Reply
Edith 1 januari 2016 at 17:00

Ja, bijzonder is wel een goed woord ja :-) Ben benieuwd welk woord bij het komende jaar gaat horen, haha. Jij ook een heel fijn 2016 toegewenst! Zie ik je heel misschien op de Vakantiebeurs? Ik vlieg namelijk even over naar NL voor een paar dagen en ben sowieso bij het bloggersevent op de 13e. Zou leuk zijn je eindelijk eens in real life te ontmoeten!

Reply
Karlijn Traveks 1 januari 2016 at 20:56

Ik ben zeker op de Vakantiebeurs, ook bij het bloggersevent! Superleuk om elkaar daar te zien!

Reply
Edith 1 januari 2016 at 21:31

Hoeraaa, wat leuk!

Reply
Kimber - Reisgenie 1 januari 2016 at 16:30

Wow wat een succesvol jaar heb je achter de rug zeg! Geweldig dat het zo goed gaat. Op naar een net zo mooi nieuw jaar :D.

Reply
Edith 1 januari 2016 at 17:01

Dankjewel! Jij ook een fijn & succesvol nieuw jaar toegewenst!

Reply
Robert 1 januari 2016 at 20:31

Heel cool Edith! Keep it up!

Reply
Edith 1 januari 2016 at 21:31

Dank Robert, leuk dat je mijn avonturen volgt! :-)

Reply
Sandra 1 januari 2016 at 21:27

Wat een geweldig fijn jaar heb je achter de rug Edith! Je klinkt erg gelukkig met de keuzes die je maakte, dus dat is natuurlijk heel fijn om te lezen! Op naar een net zo gelukkig en mooi 2016!

Reply
Edith 1 januari 2016 at 21:32

Dank je Sandra, ja ik ben zeker erg gelukkig met alle keuzes van het afgelopen jaar! Ik geloof erin om heel dicht bij mezelf te blijven en te doen wat goed voelt, en vooralsnog lijkt dat een goede aanpak ;-) Jij ook een heel fijn & gelukkig 2016!

Reply
Jessica 2 januari 2016 at 00:23

Haha nou maak je ons wel heel nieuwsgierig met de aankondigingen voor het komend jaar! Je hebt een super mooi jaar achter de rug meid, keep up the good work! :)

Reply
Edith 2 januari 2016 at 11:01

Haha nou hè? Bijna, bijna ;-) Ben jij binnenkort ook op de Vakantiebeurs Jessica? Ik vlieg er even voor naar Nederland en zou het heel leuk vinden om even in real life kennis te maken. Als mede-digital nomad!

Reply
Klaas Hoekstra 2 januari 2016 at 10:50

Edith,

Een verrassend begin van 2016; deelgenoot te mogen zijn van al jullie belevenissen in 2015. Sta je ook op de Fiets- en Wandelbeurs op 20 en 21 februari 2016? Zo ja, op welk standnummer? Kunnen we onze ervaringen op Cuba van de komende weken wellicht even face to face uitwisselen. Overigens nog alle goeds voor 2016.

Reply
Edith 2 januari 2016 at 11:03

Hallo Klaas, helaas ben ik niet op Fiets- en Wandelbeurs. Wel op de Vakantiebeurs in de tweede week van januari, maar dan zijn jullie nu juist op reis… Jammer! Heel veel plezier met de reis naar Cuba! En natuurlijk jullie ook de beste wensen voor dit nieuwe jaar.

Reply
lottevdw 3 januari 2016 at 12:25

Wat een fijn overzicht om te lezen seg! Eeeeen, wat spannend dat je nog niets gaat lossen over 2016. Je hebt mij alleszins al nieuwsgierig gemaakt. :-)

Reply
Edith 4 januari 2016 at 09:50

Hihi, nog even geduld ;-)

Reply
Marcella 3 januari 2016 at 17:21

Wat een geweldig overzicht Edith! Wat heb je onwijs veel leuks gedaan in 2015! Mooie projecten, prachtige blogs geschreven. En natuurlijk ontzettend veel gedaan & gezien. Ik volg je met veel plezier, en kijk uit naar je avonturen van 2016. Ik wens je een geweldig mooi jaar toe!

Reply
Edith 4 januari 2016 at 09:52

Dankjewel Marcella, jij ook een heel fijn jaar toegewenst! En misschien zien we elkaar op de Vakantiebeurs bij het bloggersevenement? Ik kom er even voor over naar Nederland ;-)

Reply
Marcella 4 januari 2016 at 10:01

Ik ga niet naar de Vakantiebeurs. Ik heb de week erna vrij vanwege Valencia. Ook naar de Vakantiebeurs gaan, wordt wel heel krapjes.

Reply
Edith 4 januari 2016 at 20:01

Oooh, maar Valencia is wel een leuke reden om niet te kunnen ;-) Veel plezier!

Reply
Marcella 4 januari 2016 at 21:50

Thankss!

Sigrid | My Travel Secret 3 januari 2016 at 21:42

Wow jij hebt het afgelopen jaar niet stil gezeten! Echt super gaaf wat je allemaal hebt gedaan en ook ik ben natuurlijk hartstikke benieuwd wat voor leuke dingen 2016 jou gaat brengen.

Reply
Edith 4 januari 2016 at 09:53

Dank Sigrid! Jij ook een heel fijn 2016 vol mooie plannen toegewenst!

Reply
daisyscholte 5 januari 2016 at 13:23

Heel inspirerend! Ik ben ook in 2015 begonnen met mijn blog en vind het reuze spannend! Ik word ook superblij van elke nieuwe volger en het groeiende aantal unieke bezoekers. Ik leer stiekem veel van jouw ervaring! Dank je wel daarvoor! Ik wens je een super avontuurlijk jaar :-)

Reply
Edith 6 januari 2016 at 10:16

Ah dank je wel Daisy! Ik ben jouw blog ook direct gaan volgen, heerlijke artikelen en ik hou ervan dat je anti-eten-weggooien bent! Jij ook een fijn jaar vol geluk & avontuur gewenst!

Reply
Robert | Traveljunks 9 januari 2016 at 19:48

Ha! Schreef ik het in het begin van 2015 niet al dat jouw blog er een was om te gaan volgen? ;-) Ik reageer niet zo vaak (kan ik niet op mijn werkcomputer… :( ), maar kom hier regelmatig een kijkje nemen. Fijn dat er groei in zit, want dat vond ik vooral in het begin de grootste aanmoediging om door te gaan.

Trouwens, je blog over budget overnachtingen deed op de eerste dag al 500+, dus daar zijn wij ook heel blij mee :D :D

Reply
Edith 10 januari 2016 at 21:31

Hai Robert, nou wat top! Ik vind het altijd leuk om voor Traveljunks te schrijven. Stiekem ook wel eens onder naam van Lisanne ;-) En jouw boost aan het begin van 2015, door mij in je top 10 te zetten, heeft me zeker geholpen. Dank daarvoor! Deze maand lijkt mijn blog een beetje ontploft te zijn, in een maand tijd heb ik er alweer 500 unieke bezoekers bij… Hoeraaaa!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.