inspiratiereizenrondreisroutetips

Hiken over de kraterrand van Laguna Cuicocha

20 april 2015 4 Comments

Wow, wat hebben wij een gave excursie gedaan! Een hike over de rand van een krater, langs het vulkanische meer Laguna Cuicocha. En we hadden superveel geluk, want het was een prachtige dag met blauwe luchten en een zonnetje, waardoor het kratermeer ook extra blauw leek. Hier ons verslag, met foto én video! (jaja, we hebben de smaak te pakken hoor…)


Langs kolibries, vlinders en bontgekleurde bloemen en planten

De dichtstbijzijnde plaats bij Laguna Cuicocha is Cotacachi, waar wij dan ook een nacht sliepen. Met een taxi is het ongeveer 20 minuten rijden van Cotacachi naar Cuicocha, de kosten zijn $5 enkele rit. Vanuit Otavalo kun je overigens ook het kratermeer bezoeken. Dat ligt ietsje verder weg, maar dan is het ongeveer 40 minuten rijden en dus ook nog prima te doen.

Laat je bij het meer afzetten bij het Visitors Center, want hier begint de wandeling over de kraterrand. Je kunt een korte wandeling maken, van ongeveer een half uur, naar verschillende Kichwa-vereringsplekken en mooie uitzichtpunten. Als je vervolgens verder doorloopt, start je met de trail die rondom het hele meer loopt en ongeveer 14 kilometer is – daar doe je ongeveer 4 tot 5 uur over. Wij hebben slechts een stuk gelopen, ongeveer 45 minuten heen en vervolgens 45 minuten terug. Dat was echt al enorm de moeite, de uitzichten zijn zó ontzettend mooi! Het hielp absoluut dat we mooi weer hadden hoor, want als het regent is het meer vast een stuk minder interessant…

ecuador-cuicocha-boottocht

Boottocht over het kratermeer

Na onze wandeling zijn we naar de rand van het meer gelopen, waar we een groepje mensen bij elkaar hebben gezocht om een boottocht te kunnen maken (de bootjes gaan namelijk alleen bij een minimum van acht mensen). Voor $3,25 per persoon word je dan een half uurtje over het meer gevaren. De wandeling vonden we heel spectaculairder, maar eigenlijk is het toch ook wel stoer om IN de krater van een vulkaan een tochtje met een boot te maken. En, voor de oplettende lezers die zich mijn Cubaverhalen nog kunnen herinneren, dit was Jesús’ tweede keer in een boot! :-) Deze keer geen stokoud Cubaans pontje, maar een echte snelle boot met open zijkanten! Hij vond het geweldig, haha, en zat echt met een enorme grijns te genieten in het bootje.

Tot de volgende keer, hasta la próxima vez!

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

4 Comments

Nathalie 21 april 2015 at 21:35

Leuk filmpje! Jeetje, heb net ook even het ‘cubaverhaal’ gelezen, nooit geweten dat Cubanen daar niet op een boot mogen… Kan mij voorstellen dat zo’n tochtje over dit kratermeer dan nog gaver is!

Reply
Edith | [travel.create.repeat] 23 april 2015 at 13:09

Dank voor je reactie! Ja joh, gekke regels in Cuba… Maar des te leuker dat we nu dus allemaal ‘nieuwe’ dingen kunnen doen, ook al zijn ze soms zo eenvoudig als een boottochtje :-)

Reply
Mir 23 april 2015 at 14:31

Ha Ed en Jesus, wat zien jullie toch veel prachtige dingen! Ik houd de verhalen nauwelijks bij ;-) En jullie hebben duidelijk de smaak te pakken met het filmen, je krijgt zo echt een goed beeld van de omgeving! Veel plezier nog! Binnenkort even skypen, Ed? Ik mail je nog!

Reply
Edith 25 april 2015 at 14:40

Aaah thanks Mir! En we doen hier inderdaad zoveel coole dingen dat we het zelf ook nauwelijks kunnen bijhouden met blogposts :-) Skypedate volgt snel! xx

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.