inspiratiereizen

Cuba | Video van kleurrijk Trinidad

29 juli 2017 30 Comments

Ik heb al heel lang een boel videomateriaal thuis liggen, wat ooit nog eens tot een tof filmpje geknutseld moet worden. Want een artikel lezen is leuk, maar soms is het bekijken van een filmpje nog veel leuker om ‘in the mood’ te komen voor je vakantie. Vandaag is de eerste video een feit: welkom in kleurrijk Trinidad! ♥

Eerste Cuba-filmpje online

De video is gemaakt toen ik zo’n anderhalf jaar geleden met mijn ouders in Trinidad was, tijdens de reis waarbij zij voor het eerste Jesús ontmoetten. We reisden tien dagen door Cuba en wie weet komen er binnenkort ook nog filmpjes online van Havana en Viñales. We brachten twee dagen door in Trinidad en hebben voornamelijk heerlijk geslenterd door de straatjes, genoten van alle koloniale gebouwen en onze leuke casa particular. Ook maakten we per trein een uitstapje naar de Valle de los Ingenios, een leuke halve dagexcursie vanuit Trinidad.

Lees ook: Picture-perfect Cuba: koloniaal dorp Trinidad

Tip: reisblogger Wendy van WorldWideWendy schreef een uitgebreid blog over Havana.

Ik hoop dat jullie het een leuke video vinden! En mocht je graag meer willen lezen over Trinidad, zoals tips voor leuke casas particulares, restaurants en natuurlijk bezienswaardigheden en uitstapjes, lees dan ook mijn uitgebreide blog over Trinidad.


Meer Cuba? Kijk dan bij het overzicht van alle artikelen over Cuba.

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

30 Comments

Rico 29 juli 2017 at 12:44

Geweldige restaurants!! Vaak ook in mooie settings!!

Reply
Edith 29 juli 2017 at 19:07

Heb je ook nog specifieke tips Rico? Daar zijn de lezers van mijn blog vast heel blij mee!

Reply
Robin Valentine 30 juli 2017 at 08:39

die video is zo leuk! al die kleurrijke huisjes, love it.

Reply
Edith 30 juli 2017 at 21:39

Dank, ja Trinidad is denk ik wel de meest kleurrijke plaats van Cuba!

Reply
Jessica Lokker 30 juli 2017 at 16:53

Wat leuk dat je ook met video aan de slag bent gegaan! :D

Reply
Edith 30 juli 2017 at 21:42

En ik heb nog zooooooveel videomateriaal op de plank liggen…. Hopelijk kan ik er de komende tijd nog wat meer leuke filmpjes van maken!

Reply
Cécile 31 juli 2017 at 09:04

Leuk filmpje! Geeft goed weer hoe Trinidad is. Ook leuk dat je die stoomtrein laat zien, haha. Nice trip back to memory lane…

Reply
Edith 2 augustus 2017 at 22:15

Dank Cécile! Ik heb die stoomtrein al meerdere keren gedaan, hartstikke toeristisch natuurlijk maar stiekem toch wel een leuke trip :-)

Reply
Sanne 31 juli 2017 at 17:42

Leuke film, mooi gemaakt. Heerlijk bijpassend muziekje ook!

Reply
Edith 2 augustus 2017 at 22:16

Dank! Het liedje staat ook in mijn wakker-word-playlist, daar word je toch meteen vrolijk wakker mee?

Reply
mams 2 augustus 2017 at 09:47

Leuk om dit terug te zien, waan me weer in Cuba. Erge leuke muziek erbij.
mams

Reply
Edith 2 augustus 2017 at 22:17

Leuk hè? Vind em zelf ook heel goed gelukt. En toch ook geinig om jezelf terug te zien in het filmpje hè?

Reply
Bjorn 2 augustus 2017 at 16:43

Hey Edith,

Wat een ontzettend leuke en zeer handige blog schrijf je. Echt top! Helaas stuitte ik net te laat op je blog en had ik mijn reis al gepland, maar fijn om op sommige punten “bevestiging” te krijgen.

Waar ik erg benieuwd naar ben is de houding van de locals ten opzichte van de toeristen. Zeker nu er veel belangstelling is voor het land, kan ik mij voorstellen dat er langzaam ergernissen ontstaan bij ze. Is dat ook zo? En hoe zit het met fotografie, kunnen ze dat waarderen of voelt men zich bekeken? Ik snap dat ook jij niet in de huid kunt kruipen van de locals, maar je zit er behoorlijk dicht op, vandaar m’n vragen :)

Ik ga een reis maken van oost naar west in twee weken, wordt zeer pittig maar reis alleen dus graag een vol schema.

Groet,
Bjorn

Reply
Edith 2 augustus 2017 at 22:19

Hi Bjorn, nou volgens mij ergeren Cubanen zich vrijwel nooit aan de toeristen. De meesten hebben hun inkomen aan toeristen te danken; is het niet direct, dan wel indirect. De Cubanen zijn echt heel vriendelijk en heten je graag welkom in hun land! Wat betreft fotografie, het helpt als je wat woorden Spaans spreekt. En natuurlijk moet je het altijd even vragen. Maar Cubanen zijn best ijdel en vinden het vaak hartstikke leuk om op de foto gezet te worden. Ze poseren maar al te graag, zeker met wat vrienden of hun familie erbij!

Reply
Annick 2 augustus 2017 at 17:28

Leuk filmpje, precies zoals wij Trinidad hebben ervaren! Giroud is een leuke (en populaire) bar, erg goeie cocktails en barman José houdt van Nederlanders haha! Het eten is daar ook goed! En verder hebben wij heerlijk gegeten bij La Botija, genoten van een dagje strand (Playa Ancon) en aan de rand van de Valle de los Ingenios een zipline parcours gedaan met prachtig uitzicht! Misschien handige/leuke tips voor andere reizigers ;)

Reply
Edith 2 augustus 2017 at 22:22

Hi Annick, dank voor je tips! Bij Giroud ben ik zelf nog niet geweest, dus die gaat op de lijst om de volgende keer uit te proberen. De andere dingen die je noemt heb ik zeker gedaan en vond ik ook heel leuk! Je vindt ze ook in mijn artikel met tips over Trinidad: Picture-perfect Cuba: koloniaal dorp Trinidad.

Reply
Bjorn 2 augustus 2017 at 17:30

Hi Edith, ik heb nog een aanvullende vraag. Ook al lees ik dat je zelf nog nooit vanuit Miami ben gereisd naar Cuba maar wellicht dat je er wel kennis van hebt of misschien is er iemand anders die dit leest, die mij kan helpen. Hoe zit het met de controle aan de grens? Ik lees zeer diverse verhalen over de reden van bezoek etc. Ik heb aangegeven dat het om een people-to-people bezoek gaat maar moet ik me dan nog voorbereiden op iets? Dit brengt wel wat spanning met zich mee om eerlijk te zijn. Thanks alvast! Groet, Bjorn

Reply
Edith 2 augustus 2017 at 22:24

Hi Bjorn, officieel moeten niet-Amerikaanse reizigers die vanuit Amerika naar Cuba reizen voldoen aan een van de 12 officiële redenen van bezoek, maar ik geloof niet dat ze het je erg moeilijk zullen maken. People-to-people is de beste optie, en als je dan reserveringen kunt laten zien van casas particulares is het vaak okee. Het gaat er vooral om dat je niet 10 dagen op een all inclusive strandbedje gaat liggen.

Reply
Bjorn 2 augustus 2017 at 22:36

Thanks Edith! Bedankt voor de snelle reactie, stelt me alweer iets gerust ;-) Ga zo door met deze fijn website want ik heb er al veel bruikbare tips van gepikt! :)

Reply
Edith 4 augustus 2017 at 10:05

Dankjewel, fijn dat je iets hebt aan alle tips. En goede reis!

Reply
Marcella 4 augustus 2017 at 19:48

Toffe video lady! Leuk om Trinidad weer even terug te zien. Heel herkenbaar natuurlijk!

Reply
Edith 6 augustus 2017 at 18:01

Aah ja dat zal! Leuk om weer even virtueel de keienstraatjes te bewandelen hè, met al die vrolijk gekleurde huizen :-)

Reply
Esther 5 augustus 2017 at 06:53

Leuke video Edith! Ik herken veel van hoe ik Trinidad een aantal jaren geleden heb ervaren. Zo kleurrijk en sfeervol. Heel gaaf!

Reply
Edith 6 augustus 2017 at 18:05

Leuk dat het zo herkenbaar is Esther! Volgens mij is Trinidad de afgelopen decennia nauwelijks veranderd. Misschien een tikje toeristischer alleen ;-)

Reply
Diana 5 augustus 2017 at 11:14

Wat een heerlijk filmpje om naar te kijken, krijg gelijk zin om Cuba te bezoeken.

Reply
Edith 6 augustus 2017 at 18:12

Ha, leuk om te horen! Cuba is prachtig! :-)

Reply
Malou 6 augustus 2017 at 21:55

Heel leuk filmpje! En wat ik hou ik van dit soort muziek!

Reply
Edith 8 augustus 2017 at 21:43

Ja hè? Dit nummer staat bij mij al enkele weken op repeat – het is zelfs m’n wekker nu, haha! Vrolijk begin van de dag :-)

Reply
Steden bekijken 17 augustus 2017 at 10:53

Erg leuk artikel, en goeie tips! Bedankt!
Groetjes,
Julia Koning

Reply
Edith 18 augustus 2017 at 21:19

Graag gedaan Julia!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.