persoonlijktoekomst

Persoonlijk: nieuwe uitslag van de taaltoets van Jesús

7 augustus 2017 22 Comments

Sinds begin juni zit Jesús weer in Cuba, en op 13 juni heeft hij de taaltoets gemaakt op de Nederlandse ambassade. Deze taaltoets is de laatste hobbel voor Jesús om een Nederlandse verblijfsvergunning aan te kunnen vragen, dus er hangt voor ons nogal veel vanaf. We moesten acht (zenuwslopende) weken wachten op de uitslag… Maar: afgelopen donderdag kwam hij binnen!


De uitslag is binnen

En tja, het is leuk en aardig om een spannende intro te schrijven, maar het nieuws is niet zo leuk: Jesús heeft de taaltoets voor de tweede keer niet gehaald… Aaarghh echt zo balen! Het onderdeel dat de vorige keer goed ging, ging nu slecht en degene die vorige keer slecht ging, was nu juist wat beter. Heel verwarrend… Vooral omdat hij heel goed gestudeerd heeft en we er beide vertrouwen in hadden dat hij er misschien één, en ze wellicht zelfs allebei gehaald zou hebben. Maar ze waren allebei niet goed genoeg. Echt zo sh*t! (excuse my language, maar dit is wel echt even heel erg balen). Het buitenlandse taalexamen is voor veel mensen die naar Nederland willen emigreren een pittige kluif en het blijkt nu maar dat wij kunnen aansluiten in de rij van stellen voor wie dit taalexamen een enorme blokkade is.

En nu…?

Wat dat nu betekent voor de volgende stappen, daar moeten we even over nadenken. Jesús heeft half augustus alweer een nieuwe afspraak staan op de Nederlandse ambassade in Cuba om het nog een keer te proberen – zo slim zijn we ondertussen wel, om vooruit te plannen en zo vooral de wachttijden van de IND en DUO te kunnen minimaliseren. Maar dat betekent dus wel dat hij niet in november voorgoed naar Nederland kan verhuizen.

Jeetje zeg, we waren (en zijn) er wel even flink door uit het veld geslagen. Het is gewoon echt niet leuk om samen allerlei toekomstplannen te hebben, terwijl zoiets simpels (en elementairs) als samen in hetzelfde land wonen nog niet eens wil lukken.

Lieve vriendinnen zeggen dat het een kwestie van lange adem is, en zelf houden we vast aan het idee dat je écht merkt hoe graag je iets wilt als je het niet meteen kunt krijgen. In dat geval zou ik zeggen dat het met ons wel goed zit, want twijfelen aan of we samen verder willen doen we eigenlijk nooit. De praktische uitvoer blijkt alleen een meer frustrerende weg dan we zouden willen.

Nieuwe koers bepalen

Dus… tot zover de update. Die eigenlijk nog niet veel meer is dan alleen een (negatieve) uitslag van de taaltoets. Als er nieuwe plannen zijn gesmeed, dan lezen jullie het natuurlijk hier. Voor nu staat in ieder geval eind augustus mijn trip naar Cuba op de agenda, waar ik nu nog meer zin in heb omdat we niet goed weten wat nu de volgende keer is dat we elkaar weer zien… We moeten even opnieuw onze koers gaan bepalen.

In ieder geval dank voor het meeleven de afgelopen weken! Misschien moet ik afsluiten met een mooie quote ♥

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

22 Comments

Jenny - ikreis.net 7 augustus 2017 at 17:22

Balen! Ik duim heel hard dat het de volgende keer gewoon gaat lukken.

Knuf.

Reply
Edith 8 augustus 2017 at 21:43

Thx Jenny <3

Reply
Sigrid | My Travel SecretS 7 augustus 2017 at 18:06

Ooooh wat balen zeg!! Maar niet opgeven, 3x is scheepsrecht ;-) Het moet gewoon gaan lukken, dat is jullie zo gegund xx

Reply
Edith 8 augustus 2017 at 21:44

Dankjewel Sigrid, ik hoop het!

Reply
Shirley 7 augustus 2017 at 18:59

Aah, wat balen! Lief dat iedereen zo met jullie meeleeft. De aanhouder wint <3

Reply
Edith 8 augustus 2017 at 21:44

En zo is het maar net!

Reply
Tikva 7 augustus 2017 at 19:14

Wat balen, ik zag jullie lachende header foto en dacht dat is vast goed nieuws. Pff sterkte ermee en drie keer is scheepsrecht.

Reply
Edith 8 augustus 2017 at 21:45

Ja ik twijfelde nog of ik een chagrijnige of huilende headerfoto zou plaatsen, maar ja dat leek me ook weer zo wat… ;-)

Reply
Sabine 7 augustus 2017 at 19:53

Ach wat balen zeg voor jullie! Het is ook zo een lastige test, en Nederlands is zo moeilijk. En wat Tikva zegt: drie keer is scheepsrecht. Die toets gaat hij echt wel een keer halen en dan is de weg voor jullie vrij. Ik duim mee voor jullie!

Reply
Edith 8 augustus 2017 at 21:46

Dank je wel Sabine! Het is echt een hele kluif voor Jesús, nog nooit een andere taal geleerd dan Spaans, zelfs het Spaans heeft hij niet echt goed of gestructureerd aangeleerd gekregen en met examens heeft hij ook bijna geen ervaring. Ik merk wel dat hij echt verbeterd, dus hopelijk gaat het binnenkort toch een keer lukken!

Reply
lottevdw 7 augustus 2017 at 19:58

Ah verdorie, wat jammer seg! All good things come in three, dus derde keer, goeie keer. Succes!!

Reply
Edith 8 augustus 2017 at 21:46

Dank Lotte <3

Reply
Janneke 7 augustus 2017 at 20:37

He wat balen!!! Wel fijn dat je snel weer in Cuba bent :)

Reply
Edith 8 augustus 2017 at 21:47

Nou inderdaad, het is gelukkig aftellen geblazen! Nog 16 nachtjes…

Reply
Mariska 7 augustus 2017 at 21:37

Oohh wat een teleurstelling, ik leef mee. Hoop dat je moed kan blijven houden. Fijne tijd gewenst op Cuba in augustus

Reply
Edith 8 augustus 2017 at 21:47

Dank je wel Mariska! Ik ben er wel echt even flink chagrijnig van geweest, maar langzaam beginnen we weer moed te verzamelen voor een nieuwe stap in dit traject. Tja, we zullen wel moeten!

Reply
Robert | Traveljunks 8 augustus 2017 at 13:39

Dat is balen zeg! Laten we dan maar allemaal duimen dat het de derde het ook echt gaat worden! Succes ermee en veel plezier op Cuba!

Reply
Edith 8 augustus 2017 at 21:48

Dank Robert, ik hoop het!

Reply
Jennifer 8 augustus 2017 at 14:42

Ahhh neeeee :( Ik had ’t zo gehoopt!

Reply
Edith 8 augustus 2017 at 22:15

Ja, boehoe :-(

Reply
Lisette 11 augustus 2017 at 09:30

Ahhhh, wat een pech. Maar Jésus hou vol, de kracht zit ‘m in de herhaling!

Reply
Edith 16 augustus 2017 at 10:52

Dank je Lisette, Jesús is deze week weer opnieuw de examens aan het maken, dus fingers crossed!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.