budgetpersoonlijktips

Vliegtickets boeken – inclusief mijn eigen ticket naar Cuba!

3 september 2015 16 Comments

Yessss, het ticket naar Cuba voor onze familietrip in november is geboekt! Samen met mijn ouders ga ik dan een weekje naar Cuba, zodat zij Jesús kunnen ontmoeten en ik hen het land kan laten zien waar ik de afgelopen anderhalf jaar zoveel tijd heb doorgebracht. Tijdens het zoeken naar tickets kwam ik weer langs tig verschillende ticketwebsites en ik dacht: ik zet mijn ervaringen en tips even op een rijtje. Doe er je voordeel mee als je zelf een ticket wilt boeken!

KLM Werelddeal naar Havana?

Afgelopen week zijn de Werelddealweken van KLM begonnen, die nog tot en met 14 september lopen. Whoehooeee, ik wacht er al een aantal weken op om mijn ticket naar Cuba te kunnen boeken. Maar toen ze eindelijk online kwamen en ik het lijstje met bestemmingen bekeek, had ik het al snel door: Havana zat er niet bij. Ohnee! Dat betekende dat ik snel andere tickets moest zoeken, want Cuba is dit jaar retepopulair en ik denk dat er meerdere mensen aan het wachten waren op de Werelddealweken… En die wil ik natuurlijk voor zijn met het scoren van een ander goed ticket.

cuba-kosten-budget-mural

Ik ben al jaren fan van de website van Cheaptickets. Hier boekte ik vrijwel altijd mijn vliegtickets. Vanwege de handige optie om aan te kunnen vinken dat je flexibel bent en 3 dagen eerder of later zou kunnen vliegen. Dan kwam er daarna bij de zoekresultaten een handig tabelletje met alle data 3 dagen eerder en later, voor zowel de heen- als terugvlucht, en zag je in dat tabelletje precies wat de goedkoopste vlucht was. Maar Cheaptickets heeft zijn site en zoekmachine aangepast en nu bestaat dat handige tabelletje niet meer… Boehoe!

Nieuwe ticketwebsite testen: Skyscanner

Ik moest dus op zoek naar een nieuwe ticketsite waar ik blij van werd. Na veel goede verhalen gehoord te hebben over Skyscanner, besloot ik deze site uit te proberen. Skyscanner zoekt in veel verschillende andere ticketsites en vertelt je precies waar je welke vlucht het goedkoopst kunt boeken. Handig!

Ik ben zelf meestal erg fan van boeken via de website van de airline zelf. Ik denk dan dat tickets door de airline zelf waarschijnlijk het goedkoopst worden aangeboden, en dat alle andere ticketwebsites er nog wat aan willen verdienen en er dus iets bovenop gooien. Zo check ik dus ook altijd even www.klm.nl, of sites als www.emirates.com en www.turkishairlines.com. Niks bleek echter minder waar tijdens mijn laatste zoektocht! Ik vond KLM-tickets die via andere ticketwebsites veel goedkoper waren dan op de KLM-site zelf. Kijk maar:

goedkoop-vliegticket-boeken-klm-website-cirkel

De KLM-website zelf

 

vliegticket-boeken-cuba-skyscanner-tips-cirkel

Lagere prijs gevonden via Skysanner

 

Het enige puntje wat ik aan Skyscanner niet zo handig vind, is dat je geen overzicht kunt krijgen van flexibele data, in een tabelletje, waarbij je zelf kunt kijken wat het goedkoopst is qua heen- en terugvlucht. Ja, Skyscanner biedt wel de mogelijkheid om een hele vertrekmaand te tonen, met prijzen per dag. Maar helaas zijn die prijzen gebaseerd op een ‘cache’, oude zoekopdrachten die andere reizigers in het verleden hebben gedaan. Het zijn geen actuele prijzen en als je de datum vervolgens aanklikt om die goedkope prijs te checken, blijkt dat de prijs ondertussen met €100 gestegen is. Jammerrrrrr.

Maar als je zelf verschillende data invult en steeds een actuele zoekopdracht opvraagt, krijg je een goede lijst met beschikbare tickets, en waar je die het voordeligst kunt boeken. Ideaal! Want de prijzen van een en hetzelfde ticket verschillen dus nogal per website.

Eigen ticket naar Cuba geboekt!

Ik vond mijn ticket naar Havana op Skyscanner en boekte hem vervolgens voor €794 per persoon bij Kilroy. Dit ticket is zeker geen topdeal, want ik heb lijndiensttickets ook wel eens voor €650 voorbij zien komen. Met Arkefly vloog ik als medewerker van een reisorganisatie zelfs wel eens voor €350 naar Varadero… Maar dat is een ander verhaal ;-) Met nog zo’n twee maanden te gaan voor vertrek is €800 voor een ticket naar Cuba best een goede deal, zeker in de maand november, wanneer het toeristische hoogseizoen begint. En met een fijne maatschappij, zonder onzalig lange overstappen. We vliegen met een combi van KLM, Airfrance en Copa Airlines en maken op de heenweg een korte overstap in Panama City en op de terugweg in Parijs. Hoeraaaaaaa, ticket = geboekt!

cuba-tips-trinidad-oldtimers

Leuke feature voor flexibele boekers

Nog een laatste tip over Skyscanner, gewoon omdat ik dat echt een geweldige feature vind: je kunt bij aankomstluchthaven ook kiezen voor ‘Overal’. Dan gaat Skyscanner zoeken naar plaatsen in de hele wereld waar je vanaf Amsterdam (of welke luchthaven je dan ook selecteert) goedkoop heen kunt vliegen. Wederom, de prijzen die Skyscanner toont zijn dan cache-prijzen, maar het wordt je op deze manier wel snel duidelijk waar de goedkope ticketmogelijkheden liggen.

Als je bijvoorbeeld zoekt op ‘Overal’ in de maand maart 2016, zie je dat je voor een prikkie naar Zwitserland kunt vliegen. Basel en Genève om precies te zijn, wat je kunt zien als je even doorklikt. Leuk toch? Dus als je flexibel bent en je nog niet hebt blindgestaard op een bestemming, kun je op deze manier hele leuke deals boeken!

vliegtickets-boeken-tips-flexibel-skyscannervliegtickets-boeken-tips-skyscanner-overal


En, zijn er meer mensen naarstig op zoek naar Cuba-tickets voor dit najaar? ;-)

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

16 Comments

Leonie 3 september 2015 at 07:44

Aah jammer dat Havana niet bij de werelddealweken zit. Wel fijn dat de tickets nu geboekt zijn en je je ouders Cuba gaat laten zien! Maf dat sommige sites tickets opeens voor veel minder aan kunnen bieden dan de luchtvaartmaatschappij zelf. Ik vlieg met Jetairfly naar Cuba, de Belgische variant van Arke. Het ticket (enkele reis) kostte maar 300 euro! Heel cheap, maar goed dan vlieg je wel vanaf Brussel op nieuwjaarsdag.

Met Google Flights heb je trouwens wel de optie om per dag van de maand de ticketprijs te zien, erg handig!

Reply
Edith 3 september 2015 at 15:39

Hi Leonie, wow dat is een goede prijs! Ik heb Jetairfly ook gecheckt, maar in november waren de prijzen al behoorlijk hoog, plus dat mijn ouders in het oosten van Nederland wonen en dat is niet echt in de buurt van Brussel. Heb je ook al een onward ticket gekocht voor je Cubareis? Want Cuba met een enkeltje kan wel eens problemen opleveren. En vergeet je toeristenvisumkaart niet ;-) Thx voor de tip van Google Flights, daar ga ik voor mijn volgende vlucht eens even mee spelen!

Reply
Leonie 7 september 2015 at 07:41

Ja, ik heb vorige week ook mijn vlucht van Havana naar Bogotá geboekt, en krijg als het goef is een toeristenkaart van Jetairfly. Geen problemen bij de grens dus hopelijk! :)

Reply
Jessica 4 september 2015 at 04:40

Jeeeej! En verrek, ik kijk net op de website van Cheaptickets en die is ineens helemaal aangepast! Die tabel was inderdaad IDEAAL, waarom zou je dat wegdoen? O.o

Reply
Edith 18 september 2015 at 21:49

Nah, je reactie was in de spam terecht gekomen… Vreemd, want het is toch niet je eerste comment hierzo! Nou ja, ik heb em teruggevonden ;-) Ja suf hè van Cheaptickets, die tabel was echt top…!

Reply
Robert | Traveljunks 4 september 2015 at 11:37

Ik heb skyscanner ook gebruik om naar tickets voor Chili te zoeken. Uiteindelijk heb ik de info gebruikt, om het bij een tix punt nl te boeken. Mazzeltje was dat we voor 670 euro pp vanuit Brussel naar Santiago vliegen.

Reply
Edith 5 september 2015 at 20:38

Wow dat is echt een hele goede prijs voor zo’n lange vlucht! Ook nog een beetje een relaxte maatschappij…?

Reply
Linda | One Day Trip 4 september 2015 at 12:02

Ons ticket naar Zuidoost Azie hadden we via Skyscanner geboekt. Je moet alleen wel oppassen, want vaak wordt het bedrag hoger als je doorklikt naar de desbetreffende aanbieder.
De tickets naar Zuid-Amerika hebben we via KLM zelf geboekt. Via Skyscanner kregen we alleen opties met extreem lange overstaptijden. Het viel me trouwens wel op dat Kilroy de tickets goedkoper aanbiedt dan de vliegtuigmaatschappij zelf…

Reply
Bart I Hasta la Proxima 5 september 2015 at 14:39

De Overal functie is zeker geinig. Zelf nog nooit gebruik van gemaakt, meestal een bestemming in gedachten. Over Cuba zeggen ze dat je dat nu moet bezoeken, voordat het ‘Veraamerikaanst’.

Reply
Edith 5 september 2015 at 20:36

Jep, ik ben de afgelopen anderhalf jaar 5x in Cuba geweest en ik heb in die tijd al dingen zien veranderen. Deze keer verwacht ik voor het eerst wifispots aan te treffen, die de regering onlangs op wat strategische punten heeft geïnstalleerd – wel übertraag overigens, heb ik vernomen. Gelukkig zal de eerste Starbucks nog wel even duren, maar het is absoluut waar dat je NU moet gaan als je nog wat van die bijzondere authentieke en afgesloten sfeer wil meemaken.

Reply
Chris 5 september 2015 at 20:20

Bedankt al voor deze tips. Wij (2 volw en 2 kids) willen in maart naar Cuba. Ik twijfel nog om een georganiseerde rondreis te doen of alles zelf vast te leggen. Is het met kinderen te doen? Ik vond de website http://www.cubaccomodation.com om verblijven, huurauto, … te boeken. Kent iemand deze site? Is dit te vertrouwen om casas particulares te boeken? Of hoe kan je dat best plannen?

Reply
Edith 5 september 2015 at 20:33

Hoi Chris, wat leuk dat jullie met de kinderen naar Cuba willen! Het is in mijn ogen prima mogelijk om zelfstandig door Cuba te reizen. Met kinderen zou ik aanraden om een auto te huren en van tevoren je casa’s vast te leggen, dan hoef je ter plekke niet te zoeken. En zeker dit jaar is Cuba erg populair merk ik, en zitten veel leuke casa’s al ruim van tevoren vol. Via de website Hostelsclub.com kun je sinds kort online casa’s boeken, hartstikke handig! Ik heb zelf voor mijn eigen reis in november ook mijn casa’s hier geregeld. De site http://www.cubaccomodation.com ken ik niet, maar ziet er niet erg betrouwbaar uit… Wil je liever je reis toch georganiseerd doen, maar wel zelfstandig en niet in een groep, check dan eens het programma Cuba online van Riksja Travel. Mijn oude werkgever, waar ik zeven jaar met erg veel plezier heb gewerkt! Je kunt daar met bouwstenen zelf kiezen hoe je je reis in elkaar wilt zetten. Succes en als je nog meer wilt weten, vraag maar raak!

Reply
Ester 4 oktober 2015 at 15:15

Joehoe, tickets geboekt :-) Dat is een fijn vooruitzicht – vooral nu je met je ouders gaat! Ik wil mijn ouders ook nog graag meenemen naar Mexico om hen het land en de mensen te laten zien.

Reply
Edith 6 oktober 2015 at 08:17

Jaaaaaa heb er ook superveel zin! Kan me voorstellen dat graag je ouders meeneemt naar Mexico, het is toch een belangrijk stukje van jullie relatie en dus ook jouw leven.

Reply
Diane 29 november 2015 at 20:04

Haha, herkenbaar van de Wereldealweken van KLM, ik had me om die reden ook ingeschreven voor de nieuwsbrief, maar inderdaad helaas geen Havana. Ik maak vaak gebruik van de site chaser.nl, ook nu voor onze Cuba reis, iets meer dan € 700 p.p. (met 1 overstap) voor vertrek Januari.

Reply
Edith 30 november 2015 at 12:03

Ooh die site ken ik niet, maar ga ik zeker checken! En 700 euro is een goede prijs, well done zou ik zeggen ;-)

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.