inspiratiereizenrondreistips

Een snelle trip naar de Amazone deel II – met video!

29 mei 2015 2 Comments

We hebben al uitgebreid geschreven over ons bezoek aan de Amazone in Cuyabeno. Hier dompelden we ons vier dagen onder in de jungle-experience, met apen, kaaimannen, tarantula’s en rivierdolfijnen. Hartstikke gaaf! Maar behalve in Cuyabeno zijn we in Ecuador op nóg een plek de jungle in geweest: in Tena. Minder spectaculair en minder diep het oerwoud in, maar alsnog een heel vermakelijk tripje.

Hoofdreden van ons bezoek aan Tena was een ‘vriendenbezoekje’; Jesús had tijdens de vliegreis van Havana naar Quito – plus de vier uur vertraging – een aardige Ecuadoraan leren kennen, die in Tena woonde. Tijdens onze reis hielden ze mailcontact en zo ontstond het plan om deze jongen, Vladimir genaamd, op te gaan zoeken.

tena-amazone-ecuador-uitzicht-hostal

Hostal met het mooiste uitzicht

Nou was Tena sowieso best een leuke plek. We sliepen in een hostal gelegen op een heuvel, vanwaar we een geweldig uitzicht hadden over de stad. De temperatuur was er een stuk aangenamer dan in de hooglanden – hoeraaaa, shirtjes met korte mouwen! – en de vibe was behoorlijk relaxt. We bleven er uiteindelijk drie nachten en vermaakten ons goed met rondslenteren langs de boulevard aan de rivier, wat schrijfwerk bijwerken in het hostal en lekker eten en drinken in de goede café’s en restaurants.

Onze tips voor eten en drinken in Tena

> El Vagabundo – een restaurantje dat gerund wordt door een Duitser en waar je ge-wel-di-ge burrito’s en lasagne kunt eten

> Cafe Tortuga – pal aan de rivier, een leuk tentje om te lunchen met verse fruitsappen, nacho’s met guacamole, crèpes en enorm goede koffie

> Bar Araña – dé plek waar ’s avonds heel Tena naartoe komt om te drinken en dansen. Jesús en Vladimir zijn samen een hele nacht de hort op geweest in Tena en hebben zich hier bijzonder goed vermaakt :-)

tena-amazone-ecuador-edith

We hebben een dag een uitstapje gemaakt naar de Amazone, die op ongeveer een half uurtje rijden vanaf Tena te vinden is. Per motorboot zoefden we over de rivier op zoek naar apen in Misahuallí en op uitnodiging van de Cotococha Lodge hebben we hier heerlijk geluncht en een lokale gemeenschap bezocht. We hebben gezien hoe een indianendrankje van gefermenteerde yuca wordt gebrouwen – eerlijk gezegd: ik vond het niet te drinken, erg dik en zuur – en kregen ook een demonstratie pottenbakken van lokale klei. Daarna hebben we zelf nog een even geprobeerd een houten papegaai van een paal te schieten met een blaaspijp, erg komisch maar weinig succesvol.

Videotime!

Omdat het wel weer eens tijd wordt voor een filmpje, hebben we ons tripje naar de Amazone omgetoverd tot een korte video. Enjoy!

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

2 Comments

Anne 31 mei 2015 at 11:50

Leukleukleuk!!!

Reply
Edith | [travel.create.repeat] 1 juni 2015 at 15:02

Thx! Binnenkort mag je zelf ook schitteren in onze videos, haha :-)

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.