persoonlijkreizentoekomstwerk

Pffff, eindelijk weer naar Cuba!

19 oktober 2014 2 Comments

Yessss de dag is daar: vandaag vertrek ik voor zeven weken naar Cuba! De vorige keer startte ik een Cuba blog om te vertellen over de vakantieperikelen van Kim & mij; deze keer ga ik jullie donkere dagen proberen op te vrolijken met alle ins & outs van mijn werk-vakantie. Ik ga samen met Jesus zeven weken rondreizen en ondertussen voor Riksja wat werken, zoals marketingartikelen schrijven en het Cuba productaanbod bekijken voor mijn Riksja Cuba-collega’s. Maar vrees niet hoor jongens, ik ga ook gewoon heel lekker vakantie vieren, mojito’s testen, casas uitproberen, maar weer eens wat salsapasjes wagen en genieten van het soms fantastische en soms onmogelijke Cuba.

blog-cuba-oldtimer-trinidadToch bizar wat er in een jaar allemaal kan gebeuren! Dit wordt al de vijfde trip naar Cuba in een tijdsbestek van 1 jaar… Ondertussen is me wel duidelijk hoe ingewikkeld dit land is. Temperamentvol, levenslustig, overal muziek, leven met de dag, charmante koloniale gebouwen. Maar ook zoveel regels en restricties, beperkte bewegingsvrijheid, gerantsoeneerd eten, goederen die niet vrij verkrijgbaar zijn en een heel laag inkomen. Ik ben benieuwd wat mijn mening over Cuba is na zeven weken, of ik er een fijne tijd heb gehad of niet. Vamos a ver!

blog-cuba-samen-strandOverigens voel ik me ondertussen een complete pakezel, met de maximale 23 kilo aan bagage om in te checken, de grootst mogelijke handbagage die is toegestaan en genoeg voedsel in alle vakjes van mijn tassen om een weeshuis mee te voeden. Ik ben goed voorbereid, heb kadootjes voor zo’n beetje het hele dorp mee en genoeg snacks om zeven weken eentonig eten door te komen. Het (op dit moment nog levende) varken staat al klaar voor het welkomstfeest dat ik volgende week dinsdag krijg en ik kan niet wachten om er nu ook gewoon lekker te ZIJN.

Ik ga richting tram, it’s time to go! Hasta la vistaaaaaaa!

Besos, Edith

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

2 Comments

Julie 13 juni 2015 at 20:34

Hi Edith, superleuke blog! Heb al je verhalen over Cuba gelezen! Ik ben een reis aan het plannen voor mijn familie, we gaan in oktober naar Cuba. Nu wil ik vooral in casas particulares verblijven. Heb jij nog adresjes? We zijn wel met 7 man… Super bedankt!

Reply
Edith 15 juni 2015 at 18:28

Hi Julie, wat leuk dat je naar Cuba gaat in oktober! Zelf reis ik meestal rond zonder van tevoren reserveringen maken, maar als je met z’n zevenen bent zou ik aanraden toch wel te reserveren, anders is het lastig om allemaal in dezelfde casa te slapen. Het is sinds kort mogelijk om online casa’s te reserveren (heel lang kon dit niet, omdat Cubanen nou eenmaal nauwelijks internet hebben…). Check de site van Homestay.com eens, daar vind je heel veel goede en mooie casa’s en kun je ook invullen dat je met z’n zevenen gaat. Als je dit linkje gebruikt krijg ik ook nog eens een klein bedrag, wat ons helpt om the road te blijven, en jullie betalen er niks extra’s voor ;-) Thnx en als je tips wilt, stuur me vooral even een mailtje! Groetjes, Edith

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.