inspiratiereizen

Wie zijn er NU op reis? Inspiratie op Instagram Stories!

1 oktober 2020 0 comments

Al weken, nee al maanden worden al mijn social media kanalen overspoeld met blogs als ‘10x het leukste in Nieuwegein’ en ‘8x niet te missen in Noordoost-Groningen’. Echt, heus, ik snap dat iedereen op pad gaat in eigen land en graag inspiratie zoekt. Maar ik snák echt naar foto’s en verhalen van mensen die echt op reis zijn! Net als voor corona, verre reizen naar exotische oorden, buiten Europa en met een dosis avontuur. DEZE reizigers zijn nu op pad buiten Europa en de moeite van het volgen waard!

Instagram Stories zijn geweldig

Ik word vooral blij van Instagram Stories van al die reizende mensen, waarbij je een kijkje krijgt in hun dagelijkse leven op exotische plekken. Heerlijk! Eindelijk weer even wegdromen, alsof ik zelf op pad ben. Het overgrote deel van de mensheid zit op dit moment thuis, in eigen land of dicht bij huis. Natuurlijk is dat in deze tijd van pandemie het beste, om besmettingen tegen te gaan. Maar er is een clubje fulltime reizigers, mensen die voor de coronauitbraak geen huis & haard hadden en voltijd de wereld over reisden, die ondertussen weer op pad zijn. Er zijn niet zo veel landen waar je op dit moment kunt reizen, maar deze fulltime reizigers hebben de plekken gevonden waar ze welkom zijn én heerlijke reiscontent kunnen maken en delen. Hier mijn favoriete accounts!

En, deel vooral je tips met me van andere accounts die onderweg zijn en leuke stories bijhouden 😊

Drew Binsky – @drewbinsky

Drew reist al acht jaar de wereld over en heeft op zes landen na alle landen ter wereld bezocht. Deze mijlpaal stond voor dit jaar op de planning, maar corona gooide natuurlijk roet in het eten. Drew heeft net gereisd in Mexico, deelde daarna gewéldige stories uit Egypte (de piramides zonder enige andere toerist, hoe bijzonder!) en is nu een maand op pad in Turkije. Nu is Turkije een van mijn favoriete reislanden ter wereld, dus ik word echt héél erg blij van zijn dagelijkse updates op Instagram!

Volg @drewbinsky hier op Instagram

Lees ook: Waarom backpacken door Turkije geweldig is

Alex in Wanderland – @alexinwanderland

Alex heeft ook geen vaste thuisbasis, hoewel ze veel tijd heeft doorgebracht op haar favoriete eiland Ko Tao. De coronauitbraak bracht haar terug naar Amerika, terwijl haar Israëlische vriend naar zijn eigen land terug ging. Hij mag niet naar Amerika. Zij niet naar Israël… En dus besloten ze naar Frans Polynesië te verkassen voor enkele weken, waar allebei hun nationaliteiten op dit moment welkom zijn. Alex was de afgelopen week aan het freediven met walvissen… Wowwwww wat een mooie Instagram stories zijn dat. Instant paradijsgevoel.

Volg @alexinwanderland hier op Instagram

The Smooth Escape @thesmoothescape

De Estse Marjut woont al jaren in Denemarken en zou dit voorjaar met haar vriend op wereldreis gaan. Na enige vertraging door corona zijn ze in juli alsnog vertrokken: eerst twee maanden naar Griekenland en Madeira, en nu hebben ze net de oversteek gemaakt naar Costa Rica. Hier rijden ze nu rond in hun 4×4 met daktent, dwars door de jungle langs vulkanen en surfstranden. Zo gaaf! Ik ben nog nooit in Costa Rica geweest, maar vind het echt heerlijk om hun mooie stories te bekijken vanuit mijn regenachtige huisje in Nederland.

Volg @thesmoothescape hier op Instagram

Johnny Ward – @onestep4ward

Johnny heeft zowaar alle landen ter wereld al bezocht, en is nu op zoek naar nieuwe uitdagingen voor zichzelf. Zoals de hoogste top van elk continent beklimmen, of de Marathon du Sable rennen in de Sahara. Hij woont in Thailand met zijn Thaise vriendin en hier deelt hij dan nu ook regelmatig stories van. Hij heeft per fiets al heel Thailand doorkruist van de Maleisische naar de Birmese grens. En op dit moment is hij met zijn vriendin aan het resorthoppen in Zuid-Thailand op wat schitterende bountyeilanden. Geen straf om te volgen op Instagram!

Volg @onestep4ward hier op Instagram

Benieuwd naar mijn favoriete Thaise eiland? Lees dan hier over Heerlijk tropisch bountyeiland Ko Lipe

TravelTomTom – @traveltomtom

De Nederlandse Tom is al sinds 2012 fulltime onderweg als fulltime reiziger. Hij was de afgelopen weken in Turkije en heeft nu net de oversteek gemaakt naar Mexico. Op dit moment is hij samen met enkele vrienden bezig met een roadtrip, hij reist allerlei pueblos magicos in Mexico af en schiet onderweg de mooiste droneshots. Het plan is om hierna door te reizen naar Guatemala en El Salvador, ik ben benieuwd. Ik blijf zijn stories zeker volgen.

Volg @traveltomtom hier op Instagram


Tip: word jij ook blij van deze accounts met instant reisinspiratie? Je kunt bij elk account instellen dat je een melding ontvangt als er een nieuwe story gepost is. Dat heb ik aangezet en ik vind het héérlijk! Klik in het account dat je volgt op het pijltje naast ‘Volgend’ en vervolgens kun je bij ‘Meldingen’ het schuifje voor ‘Stories’ aanzetten.

PS Mijn eigen Instagram-account vind je hier → @travel.create.repeat. Ik post vooral stories als ik daadwerkelijk op reis ben en tja… dat is nu dus even niet, haha. Hopelijk snel weer!

Welke Instagramaccounts volg jij graag, van mensen die nu op reis zijn?

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.