persoonlijktoekomstwerk

Mijn eerste blogmaand!

1 februari 2015 9 Comments
Rainy Brighton, weekendje Nederland en voorbereiden op de Big Trip

Eerlijk is eerlijk: eigenlijk ging halverwege januari mijn blog pas écht de lucht in. Maar begin januari was ik al druk bezig met de laatste vormgeving, de eerste artikelen en het zoeken van mooie foto’s. Het starten van mijn eigen blog wil ik al een hele tijd en met het grote Zuid-Amerikaanse avontuur dat in maart op de stoep staat, leek dit het perfecte moment om mijn site te lanceren. En wat ben ik trots op het resultaat!

Er is altijd een boel te verbeteren, deelknoppen die beter moeten, reacties onder blogposts die ik er nog niet mooi uit vind zien… Maar het live zetten van mijn blog was een hele goede push, want daardoor MOET ik nu wel aan het werk om alles mooi te krijgen, er leest immers al een publiek mee :-)

Buiten het starten van mijn blog, zijn er deze maand nog veel meer dingen gebeurd. Hier een korte samenvatting, voor wie het leuk vindt.

> Milk tea, cornish pasties en een heleboel regen in Brighton

Begin januari verhuisde ik voor een periode van 6 weken naar Engeland, om hier in Brighton het Engelse zusterbedrijf van mijn werkgever Riksja Travel te helpen bij hun projecten. Leuk om even ondergedompeld te zijn in een andere cultuur! Ik heb ondertussen fijn de tijd gehad om Brighton te verkennen. Van de hysterische pier met gokautomaten, grijpmachines en achtbanen tot de schattige nauwe winkelstraten in het district The Lanes. Ik woon zelf in een appartement in Hove, vlak tegen Brighton aan, en ben met zo’n 100 passen bij het strand. Nouja, strand… Een strook kiezels waar de nogal wilde zee dramatisch op los beukt. Er staan ook hele schattige gekleurde strandhuisjes en ik kan me voorstellen dat het hier in de zomer goed toeven is. Helaas is het weer nu niet veel beter dan in Nederland: grijs, grauw, koud en met een boel regen. Eén voordeel: het sneeuwt hier niet. Achja, gelukkig houdt de milk tea me warm. En de cornish pasties, want ik heb ontdekt dat er op mijn wandelroute tussen kantoor en huis een fijne shop zit waar ze deze lekkere typische hartige bladerdeegtaartjes verkopen…. Mmmmm.

brighton-januari-overzicht
> Zompige paden langs de kliffenkust

Mijn eerste weekend in Brighton ben ik meteen op pad gegaan in de omgeving: naar de witte kliffen van de Seven Sisters. Een ritje met de bus langs prachtige rollende groene heuvels, door typisch Engelse dorpen die altijd voorbijkomen bij gezellige tv-makelaars Phil en Kirsty in de Grote Verhuizing (of Location Location Location, zoals het hier gewoon heet). Ik koos voor het avontuurlijke pad langs de River Cuckmere, over modderige paadjes door de grasvelden. Onderweg had ik prachtige uitzichten, maar ontving ik ook een aantal waarschuwingen van tegemoetkomende wandelaars… ‘It gets quite boggy ahead…!’. Nu schrik ik niet van een beetje modder, maar toen ik tien minuten later op een stuk belandde waar ik onmogelijk door zou komen zonder tot minstens mijn enkels in de blubber te zakken, begreep ik wat beter waarom iedereen rubberen laarzen aan had. Jammerrrr, dat ging ‘em echt niet worden voor mij. Aan de andere kant van de rivier lag gelukkig een geasfalteerd pad, dus poging twee was een beter succes. Bij aankomst bij de kliffen was de zon al aan het zakken en stak de snijdende wind op… Maar: ik heb het gered, deze attractie kan afgevinkt worden! Een tip voor wie die kant op gaat: trek dus rubberlaarzen aan. Ooh, en ga na je wandeling zeker ook even langs bij café Saltmarsh bij het bezoekerscentrum van de Seven Sisters, hier hebben ze geweldige zelfgemaakte scones, quiches en grote potten thee. Heerlijk!

> Bliksembezoek Nederland: toerist in eigen land!

In januari was er ook een Braziliaanse vriend van mij op bezoek. Niet in Engeland weliswaar, maar in Nederland… En dus stond er een weekendje Nederland op het programma. Erg leuk om deze buitenlandse vriend mijn ‘stadje’ Den Haag te laten zien, even uit te waaien op het strand van Scheveningen en koffie te drinken bij de Eeuwige Jachtvelden op het Plein (ook wel bekend van Monopoly, hihi). Natuurlijk mocht ook een bezoek aan Amsterdam niet ontbreken en op de dag dat heel Zuid-Nederland plat lag van de sneeuwchaos, waren de luchten in Amsterdam strakblauw en genoten wij in het zonnetje van de grachten met fotogenieke bruggetjes. Een geslaagd bezoek, volgens mij.

weekend-amsterdam

> The Big Trip: voorbereiden voor Ecuador & Bolivia

Natuurlijk ben ik ook druk bezig met plannen maken voor het Zuid-Amerikaanse avontuur. De tickets zijn binnen, de visuminfo uitgezocht – zou heel makkelijk moeten zijn, hoor ik je denken… Maar als je vriend een Cubaans paspoort heeft, komen er ineens veel ingewikkelder regels om de hoek kijken. Routes worden nu voorzichtig uitgestippeld, het hangt natuurlijk ook af van freelancewerk wat nog op ons pad komt. De leukste actie van deze maand: het Airbnb appartement voor de eerste maand in Quito is geboekt! Een fijn plekje volgens mij, in een veilige buurt en met prachtige uitzichten over de Andes vanaf het dakterras. Hiehaaaaa, nog 52 nachtjes wachten!

> Work ahead

Op freelancevlak begint het balletje ondertussen langzaam te rollen. De eerste flinke opdracht voor contentwerk is binnen, ik heb contact gelegd met een leuke lokale reisagent in Ecuador en heel misschien mag ik binnenkort als reisblogger proefslapen in een splinternieuw hotel in Amsterdam. Dat zou toch leuk zijn! Ook heb ik me aangemeld voor twee blogger-events van Travel Massive, in Londen en Amsterdam. Ik ben erg nieuwsgierig naar het ontmoeten van andere bloggers en copywriters in de reisbranche en deze evenementen leken me de uitgelezen kans. Misschien kan ik met een aantal van jullie dus binnenkort eens in het echt kennismaken :-) Ooohja en mijn Facebookpagina is gelanceerd en binnen 24 uur is de teller al over de honderd volgers…. Top, dankjewel allemaal!

Ik ben supertevreden over mijn eerste blogmaand en voel een heleboel energie stromen over dit geweldig leuke project. Precies waarop ik had gehoopt!

airbnb-appartement-quito

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

9 Comments

Esther 3 februari 2015 at 10:11

Oooh, dat klinkt allemaal erg leuk! En Ecuador en Bolivia klinkt ook fantastisch.

Reply
Edith 3 februari 2015 at 11:11

Hi Esther, ja ik heb ook erg veel zin in de trip naar Ecuador & Bolivia. Ik zal zo even reageren op je mail, wat een leuk voorstel! :-)

Reply
Shirley 4 februari 2015 at 10:09

Per toeval kwam ik op je blog terecht. Mooie plannen heb je in het vooruitzicht. Ik heb je toegevoegd aan mijn Bloglovin’ zodat ik op de hoogte blijf.

Reply
Edith 4 februari 2015 at 19:57

Hi Shirley, leuk dat je hier terecht bent gekomen en bedankt voor het volgen!

Reply
Bea 5 februari 2015 at 17:13

Gaaf Edith! Super dat het allemaal zo goed en dat het allemaal lekker loopt. Je energie en enthousiasme spat er iig van af :-)

Ga zo door!

Reply
Edith 6 februari 2015 at 14:53

Thanks Bea! Ik doe het ook echt met heel veel plezier :-) Ik ben nog steeds met spanning aan het wachten op het vervolg van je Cuba-avontuur! Staat die al ingepland?

Reply
Robert | Traveljunks 7 februari 2015 at 08:38

Heb je site vorige week ontdekt en het is leuk om te lezen allemaal. Ecuador & Bolivia? Dat zijn nog eens plannen :-) Succes met je site!

Reply
Edith 7 februari 2015 at 17:13

Hi Robert, leuk dat je mijn eigen blog ontdekt hebt ;-) Jaaaa ik heb ook héél veel zin om naar Ecuador & Bolivia te gaan! Ik blijf vanuit daar overigens ook gewoon bloggen voor Riksja, dus ook voor Traveljunks denk ik. Leuk! Je bent nog niet van me af hoor ;-)

Reply
Marcella 16 februari 2015 at 17:46

Gave site heb je, en mooie reisplannen! Ik blijf je avonturen zeker volgen!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.