reizenrondreisroutetips

Zó bezoek je het Tayrona National Park in Colombia

24 januari 2021 15 Comments

Praktische gids met tips voor Tayrona NP – plus een boel foto’s!

Het Tayrona National Park is een van de highlights van Colombia, met zijn dichte jungle, mooie baaien met zandstranden en verschillende hiking trails. Het is een plek waar het regenwoud direct uitkomt op witte stranden met babyblauw water. Supermooi! Het bezoeken van het nationale park is echter wel een beetje een onderneming, met verschillende ingangen, overnachtingsplekken en bezoekersregels. In deze blog vertel ik je precies hoe je Tayrona NP kunt bezoeken, met een boel foto’s en handige praktische info!

Laatste update: januari 2021

Hiking trails door de jungle en langs het strand

Tayrona staat bekend als een van de mooiste nationale parken van Colombia. Het is de plek waar de jungle en de Caribische zee samenkomen en je vindt er een boel prachtige stranden en baaien. Wat Tayrona echter niet is, is geheel onontdekt. Hou er dus rekening mee dat er een boel toeristen door het park hiken, net als jij. Vooral de vakantievierende Colombianen houden van luide muziek en op sommige campgrounds lijkt het in het hoogseizoen wel een beetje een festivalterrein… Maar goed, dat gezegd hebbende vind ik Tayrona alsnog absoluut een bezoek waard. Liefst zelfs met een of meerdere overnachtingen als je de tijd hebt, zodat je niet alleen in een stroom toeristen wandelt maar ook baaien en stranden kunt ontdekken waar geen dagjesmensen zijn. Absoluut de moeite waard!

bezoek tayrona colombia tips

Hoogseizoen in Tayrona NP

Vanaf half december tot half januari is het hoogseizoen in het Tayrona NP, vooral omdat veel Colombianen dan ook vakantie hebben en naar het park komen. Ook tijdens ‘puentes’ (lange weekenden met een extra vrije vrijdag of maandag eraan geplakt) is het om die reden altijd erg druk. De Semana Santa (vaak in maart of april) is ook een piekperiode. Probeer je reis liefst zo te plannen dat je deze week of weekenden net mist.

Tayrona gesloten: wanneer?

Elk jaar gaat het Tayrona NP een aantal weken dicht voor toeristen, bij besluit van de lokale Arhuacos-indianen. Dit is om de natuur de kans te geven zich te herstellen. Check dus van tevoren of Tayrona NP open is als je die kant op wilt gaan en plan je bezoek er goed omheen.

In 2021 is Tayrona NP op de volgende data gesloten:

  • Van 1 t/m 15 februari
  • Van 1 t/m 15 juni
  • Van 19 oktober t/m 2 november.

Reis naar Colombia plannen? Lees ook: Colombia in drie weken: mijn ideale route

bezoek tayrona colombia tips

Twee verschillende ingangen: El Zaíno en Calabazo

Je kunt het Tayrona NP op twee plekken binnengaan: de hoofdingang bij El Zaíno en de tweede ingang bij Calabazo zo’n 7 kilometer verderop. El Zaíno is veruit de meest gebruikte ingang. Hier vind je het bezoekerscentrum van Tayrona NP, waar je een ticket kunt kopen. De entreeprijs voor buitenlanders is 55.000 COP (omgerekend €16,25); voor Colombianen is de entreeprijs iets minder dan de helft. Hou er rekening mee dat je je paspoort moet laten zien als je een kaartje koopt, en sinds april 2017 ook een bewijs van inenting tegen gele koorts. Zorg dat je deze bij je hebt – en dus niet in je bagage laten zitten die je achterlaat in je hostel voor je naar Tayrona komt. Je krijgt als entreeticket een gekleurd bandje om je pols; elke dag gebruiken ze een andere kleur, dus je kunt aan het bandje zien hoe lang iemand al in het park is. Overigens is de entreeprijs eenmalig, ongeacht van het aantal dagen dat je in het park blijft.

Nog wat tips: je mag zelf geen alcohol meenemen het park in – hier wordt door parkwachters op gecontroleerd. En soms hoor of lees je wel eens dat je voldoende water moet meenemen voor je verblijf, maar er is eigenlijk overal wel water te koop, bij elk strand of elke camping is een plek waar je water kunt krijgen. Zorg er wel voor dat je al je afval (zoals bijv. lege waterflessen) weer meeneemt het park uit, zodat je niet onnodig veel afval achterlaat wat anderen vervolgens weer moeten opruimen.

De entree bij El Zaíno

Als je het park bij El Zaíno binnengaat, kom je zoals gezegd eerst bij het bezoekerscentrum. Hier wordt elk kwartier een educatieve video vertoond, die je verplicht moet bekijken. Pas daarna mag je naar het kantoortje om je entreeticket te kopen. Het Tayrona NP gaat ‘s ochtends om 8 uur open, en wil je vroeg starten dan moet je zorgen dat je op de voorste bankjes ziet bij de educatieve video. Dan mag je daarna namelijk als eerste richting het ticketoffice!

bezoek tayrona colombia tipsbezoek tayrona colombia tips

Van de entree naar Cañaveral

Vanaf de ingang gaat er een vijf kilometer lange geasfalteerde weg naar de parkeerplaats bij Cañaveral. Op zich zou je deze weg kunnen lopen, maar er gaan minibusjes die je voor 3.000 COP (iets minder dan €1) p.p. op de parkeerplaats afzetten. De route is behoorlijk saai, dus ik zou zeker kiezen voor het busje om jezelf zo een hete wandeling van een uur te besparen.

Vanaf de parkeerplaats beginnen de trails door het park. Hier geen asfalt meer, maar onverharde paden. Op het eerste stuk zijn veel houten loopvlonders geplaatst, waardoor je een boel modderige stukken kunt passeren. In Tayrona NP kan het namelijk flink regenen (tja, het park is niet voor niks zo groen…). In mei & juni en in september t/m november is het regentijd in Tayrona en zeker dan kan het op sommige plekken een modderige en glibberige boel zijn. Onze tip: trek goede wandelschoenen aan. Of doe juist het andere uiterste: trek sandalen aan die makkelijk uit kunnen, zodat je de modderige plekken op blote voeten kunt trotseren. We hebben het meerdere backpackers zien doen..!

Route van Cañaveral naar Arrecifes

Hiken van de parkeerplaats naar Arrecifes, het eerste echt mooie strand, kost ruim een uur. Op dit stuk loop je dwars door de jungle, met hoge bomen, grote planten en hangende lianen. Je kunt hier onderweg apen tegenkomen, dus houd je ogen (en oren) goed open. Wij spotten een paar apen die hoog in de toppen naar de toeristen zaten te gluren. De eerste blik op de Caribische zee is echt tof, op dat moment kreeg ik wel even het wow-gevoel!

Het strand bij Arrecifes is mooi, maar de zee is hier ruig. Het wordt dan ook sterk afgeraden om hier te gaan zwemmen, zoals je op meerdere waarschuwingsborden kunt zien. Bij Arrecifes vind je verschillende overnachtingsmogelijkheden: campgrounds Paraiso en San Pedro zijn vrij basic, maar Yuruca is een stuk beter en echt een aanrader. Schone hangmatten met klamboes kosten hier 32.000 COP (€9) p.p. Tussen Arrecifes en Cañaveral liggen overigens ook nog een paar luxe opties, voor wie eens uit de band wil springen: de Ecohabs bij Cañaveral zijn werkelijk fantastisch, maar daar mag je dan wel US$400 per nacht voor neertellen. Oeps.

tayrona park colombia tips

tayrona park colombia tips

Route van Arrecifes naar Cabo San Juan del Guía

Vanuit Arrecifes kun je verder het park in hiken. De route gaat hier langs de kust, een leuke afwisseling met de eerdere jungle. Na zo’n 30 minuten wandelen over het strand en door een soort palmenbos kom je aan bij La Piscina. Kleine waarschuwing: op dit stuk is bijna geen schaduw, dus smeer je goed in. La Piscina is een mooi strand waar je wel kunt zwemmen. Ook zit er een leuk restaurantje waar je kunt lunchen of wat kunt drinken. Ook vind je hier een mooie accommodatie waar je kunt overnachten: een tweepersoons kamer kost zo’n 600.000 COP (€170) per nacht.

Vervolgens kun je verder hiken naar Cabo San Juan del Guía: voor veel mensen het doel van hun bezoek aan Tayrona NP. Het is nog zo’n 20 minuten lopen, voor een groot deel door een bos (ook hier zitten soms apen!) met modderige paden na regenval.


Meer hiken in Colombia? Lees ook: Waxpalmen, nevelwoud en heerlijke koffie in Salento

tayrona park colombia tips

tayrona park colombia tips

Highlight van Tayrona NP: Cabo San Juan del Guía

Bij Cabo San Juan del Guía vind je twee baaien die samenkomen, met precies ertussen een soort schiereilandje. Op dit eiland vind je de beroemde ‘mirador’, een houten hut met geweldig uitzicht over zowel de zee als ze stranden met hun jungle-achtergrond. In de mirador kun je overnachten: er zijn 16 hangmatten die worden verhuurd en twee tweepersoons kamers. Op de campground van Cabo San Juan del Guía kun je je eigen tent opzetten, vooropgezette tenten huren of hangmatten onder een afdak huren. Er zijn openbare wc’s en douches, er is een restaurant met behoorlijk lekker (en best redelijk geprijsd) eten voor het feit dat je midden in de jungle zit, en een winkeltje waar je snacks en drank, inclusief alcohol, kunt kopen.

Cabo San Juan del Guía is een fijne plek om te relaxen. Je kunt hier zwemmen in zee, luieren op de twee mooie stranden, goed eten en drinken en er zijn altijd reizigers die in zijn voor wat gezelligheid. Let wel: tijdens de kerstvakantie, in de Colombiaanse vakantieweekenden en tijdens Semana Santa wordt het erg druk in Cabo San Juan del Guía, dus daar kun je je bezoek beter omheen plannen.

tayrona park colombia tips

Slapen in een hangmat in de mirador van Cabo San Juan del Guía

Het stond hoog op onze wishlist: een nachtje slapen in een hangmat in Tayrona NP. En dan het liefst in de mirador van Cabo San Juan del Guía, hoog boven het strand met uitzicht op de zee! Natuurlijk niet de meest comfortabele nacht van je leven, maar het leek ons gewoon erg tof. Er werd ons verteld dat je de hangmatten niet van tevoren kunt reserveren: om 11 uur ‘s ochtends gaat de reserveringsbalie in Cabo San Juan del Guía open en dan is het een kwestie van ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

Wij zorgden ervoor dat we ‘s ochtends om 8 uur klaar stonden bij parkingang El Zaíno, zodat we na de educatieve video direct op pad konden toen de poort van het Tayrona-park open ging. We liepen redelijk door, genoten van de stranden onderweg maar maakten geen zwem- of lunchstops. En dat zorgde ervoor dat we precies om 5 voor 11 aankwamen bij Cabo San Juan del Guía! En daarmee wisten we hangmat nummer 15 en 16 te scoren, de allerlaatsten in de mirador. Yesssss, precies gelukt dus! En dat terwijl ik onderweg een beetje aan het mopperen was dat we zo doorliepen, terwijl ik eigenlijk hier en daar wat langer wilde stoppen… Maar dat zorgde er dus voor dat we wel mooi een plekje in de mirador hadden. Bucketlist: check!

Welke hangmat is de beste…?

Als piepkleine kritische noot zou ik nog wel even willen toevoegen dat het eigenlijk best wel ruk slaapt, in die mirador… haha. Vooral de hangmatten die precies aan de voorkant hangen, aan de kant van de zee zeg maar, oftewel hangmatten 5 t/m 12 ongeveer. Het waait namelijk behoorlijk aan de kust, en deze hangmatten zwiepen flink op en neer ‘s nachts! De jongens die tijdens ons verblijf in de hangmatten aan de voorkant sliepen, zijn midden in de nacht hun hangmat uitgestapt en neergestreken op het strand, want ze deden geen oog dicht… Wij lagen met hangmatten nummer 15 en 16 gelukkig precies achter een muurtje, iets minder voor het uitzicht, maar wel een stuk beter voor de nachtrust. En echt hoor jongens, wat een briljante plek om wakker te worden <3

tayrona park colombia tipstayrona park colombia tips

Van tevoren reserveren?

Ik ontdekte overigens dat er sinds kort ook een website is waar je reserveringen kunt maken voor Cabo San Juan del Guía: http://www.cecabosanjuandelguia.com.co. De ‘hamacas arriba’ zijn de hangmatten op de mirador en deze kosten 30.000 COP (zo’n €8,50) p.p. per nacht, de ‘hamacas abajo’ zijn die op de campground en die kosten 25.000 COP (€7) p.p. per nacht. Op de mirador zijn ook twee cabañas, die je kunt reserveren voor 200.000 COP (€60) per nacht. En kamperen in een vooropgezette tent kost hier 50.000 COP (€14) per tent. Ik hoor het overigens heel graag als het iemand gelukt is om via de website een reservering voor de hangmatten op de mirador te maken, want dat willen andere reizigers vast ook graag weten.

Overigens, volgens de laatste berichtgeving van een lezer (maart 2019) kun je tegenwoordig ook per WhatsApp een hangmat in de mirador reserveren bij de campingbaas van Cabo San Juan del Guía; +57 310 4978272. De moeite van het proberen waard zou ik zeggen!

Archeologische nederzetting Pueblito

Vanuit Cabo San Juan del Guía kun je nog verder hiken: je kunt landinwaarts naar het dorpje Pueblito lopen. Let wel, dit is geen mooie route langs het strand, maar een steile klim tegen een heuvel op. Het is een hike over een pad vol rotsen, waarbij je 260 meter stijgt en daar doe je zo’n 3 uur over. Houd er rekening mee dat het een warme en zweterige klim zal zijn! Pueblito is een archeologische site van een oud indianendorp, en sommigen zeggen dat het een alternatief is voor de trek naar La Ciudad Perdida. Nou dat lijkt me wat overdreven, maar wie houdt van wat fysieke inspanning kan hier een bijzonder stukje van de Colombiaanse geschiedenis zien.


Naar Cartagena? Lees ook: Cartagena – het kleurrijke Caribische hart van Colombia

tayrona colombia tips

Van Pueblito naar Playa Brava

Vanuit Pueblito kun je twee kanten op: in zo’n 2 uur wandel je de heuvel af naar de tweede ingang van Tayrona NP, bij Calabazo. Of je gaat nog wat verder het park in, naar het strand Playa Brava. Dit ligt verderop langs de kust bij Cabo San Juan del Guía, maar je kunt er alleen komen via de route landinwaarts langs Pueblito. Ik ben zelf niet bij Playa Brava geweest, maar we kwamen onderweg reizigers tegen die hier een nacht hadden geslapen en er enorm enthousiast over waren. Er zijn enkele cabañas bij Playa Brava Teyumakke, of je kunt er slapen in een hangmat in de open lucht. En het allermooiste: je hebt Playa Brava bijna voor jezelf, want niet veel reizigers ondernemen de hike om er te komen. Dus waar Cabo San Juan del Guía in drukke tijden buzzt van de toeristen, is het in Playa Brava eigenlijk altijd rustig. Heerlijk, toch?
Playa Brava Teyumakke, Via Parque Tayrona, cabañas vanaf €45 per nacht. Kijk hier online direct voor de actuele beschikbaarheid.

tayrona colombia tips

Plan je bezoek aan Tayrona NP

Dan als laatste nog wat tips over hoe je Tayrona NP nu het beste kunt bezoeken. Ik zou zeggen: bedenk eerst hoeveel dagen je hebt om het park te verkennen, en kies dan welke route je wilt gaan nemen.

Tayrona NP als dagtrip

Het lijkt mij zonde om niet op z’n minst een nacht in Tayrona te blijven slapen, maar sommige mensen bezoeken het park als dagtrip. Gaat het je vooral om Cabo San Juan del Guía, dan is er een manier om alleen het beste strand te zien en de volledige ervaring van het hiken over te slaan. Er gaan namelijk boten vanuit Taganga (vlakbij Santa Marta) die ‘s ochtends rond 9 uur naar Cabo San Juan del Guía varen en ‘s middags rond 4 uur weer terug. Zo hoef je geen fysieke inspanning te leveren en kun je toch Tayrona NP zien. De boottocht duurt ongeveer 1,5 uur en kost 45.000 COP (€13) one way. Kleine waarschuwing: zorg dat je je elektronische en waardevolle spullen goed opbergt, want soms kun je nat worden aan boord door het stuiteren over de zee.

Ben je niet vies van wat hiken en wil je ook juist wat van de jungle meemaken, dan kun je kiezen voor een daghike vanaf de ingang bij El Zaíno. Start dan zo vroeg mogelijk, kies voor het busje van de ingang naar de parkeerplaats bij Cañaveral en hike daarna richting Arrecifes, La Piscina en Cabo San Juan del Guía. Het is mogelijk om helemaal tot Cabo te lopen, maar hou er wel rekening mee dat je ook weer helemaal terug moet lopen en het laatste busje vanaf de parkeerplaats bij Cañaveral rond 5 uur ‘s middags vertrekt naar de ingang. Het zal een pittige dag zijn, but it can be done als je in goede conditie bent.

Tayrona NP met 1, 2 of 3 overnachtingen

Beter (en leuker) is het om op z’n minst een overnachting in Tayrona NP te doen. Echt hoor, het is zo tof om een nacht in de jungle te slapen en ‘s middags en ‘s ochtends te kunnen genieten van de stranden en de zee zonder alle dagjestoeristen.

Heb je maar tijd voor één nacht in Tayrona, dan zou ik voor Cabo San Juan del Guía kiezen. Het is nou eenmaal het meest bekende strand en ook wel terecht vind ik, het is een mooie plek met twee baaien, die toffe mirador en een gezellige campground.

Heb je twee nachten de tijd, dan zou ik kiezen voor een één nacht in Arrecifes en één nacht in Cabo San Juan del Guía. Zo hoef je wat minder te haasten tijdens het hiken, kun je overal onderweg zwem- en snackstops houden en ben je de tweede dag wellicht alsnog op tijd om een hangmat in de mirador van Cabo San Juan del Guía te scoren.

Wie drie nachten heeft, kan één nacht in Arrecifes slapen, één nacht in Cabo San Juan del Guía en één nacht in Playa Brava. Dat lijkt me eigenlijk de ultieme Tayrona-trip!

Welke ingang en uitgang bij een meerdaagse trip?

Het is slim om even na te denken over welke ingang(en) je gebruikt voor je bezoek aan Tayrona NP. Veel mensen gaan er in en uit bij ingang El Zaíno, maar je kunt natuurlijk ook naar binnen bij El Zaíno, vervolgens het hele park door hiken en uiteindelijk via Pueblito de heuvel over naar de uitgang bij Calabazo. Het is wel zo leuk dat je dan niet twee keer dezelfde route loopt en zo pik je ook de opgraving van Pueblito nog even mee. Wel zie je op de route via Pueblito geen mooie stranden en baaien meer, dus die moet je dan vaarwel zeggen als je aan de klim richting Pueblito begint. Andersom kan natuurlijk ook, het park in bij Calabazo en eruit bij El Zaíno.


Meer lezen? Check dan ook: Fotoblog – street art tour in Bogotá | Colombia

tayrona colombia tips

tayrona colombia tips

Hoe kom je bij de ingang van Tayrona NP

Je kunt vanaf twee kanten aankomen reizen: vanuit de richting van Santa Marta, of vanuit de richting van Palomino. In Santa Marta vind je achter de Mercado Central de bussen naar Tayrona – je hoort vanzelf het geroep ‘Tayronaaaaa!’ als je de juiste bus zoekt. De bus doet er zo’n anderhalf tot twee uur over en kost 7.000 COP (€2). Vanaf de andere kant kun je in Palomino gewoon langs de weg gaan staan en wachten tot er een doorgaande bus langs komt die je meeneemt. Voor beide richtingen geldt: geef bij de chauffeur aan bij welke ingang je eruit wilt, El Zaíno of Calabazo, die beiden direct aan de doorgaande weg liggen. Appeltje eitje.

Wat doe je met je bagage?

De beste tip die ik je kan geven: neem vooral NIET al je bagage mee naar Tayrona. Het is er heet en zweterig, en hiken met al je bagage op je rug is dan gewoon niet tof. Het is veel verstandiger om je bagage achter te laten bij je laatste overnachtingsplek voordat je naar Tayrona komt. Dat kan bijvoorbeeld in Santa Marta, Taganga of Palomino zijn, en ze zijn hier gewend aan reizigers die naar Tayrona gaan en hun bagage één of meerdere nachten willen stallen.

tayrona colombia tips

Overnachten net buiten Tayrona NP

In plaats van te overnachten in Santa Marta of Palomino, kozen wij voor een hostal vlakbij de El Zaíno-ingang van Tayrona NP: Eco Hostal Yuluka. Zie de foto hierboven. Dit vond ik echt een heerlijke plek en een absolute aanrader! Hier staan verschillende sfeervol ingerichte cabañas en er is een ook een fijn zwembad. Een tweepersoons cabaña met eigen badkamer en inclusief ontbijt kost €45 per nacht. Omdat het hostal maar 1 km van de ingang ligt, kun je een vroege start maken en zo direct om 8 uur starten met de hike. Daarnaast is het ook nog eens een veel handigere plek om je bagage achter te laten, zodat je niet helemaal terug hoeft naar Santa Marta of Palomino. Binnenkort komt er een blog online met andere handige hostals vlakbij de ingang, want er zijn een paar leuke pareltjes te vinden net buiten Tayrona NP!
Eco Hostal Yuluka, entrada El Zaino, Km 28 Via entre Santa Marta y Rio Hacha

Meer Colombia?

> Colombia in 3 weken: mijn ideale route
Fotoblog: street art tour in Bogotá, Colombia
Cartagena, het kleurrijke Caribische hart van Colombia
Ontdek de highlights van Salento & Valle de Cocora | Colombia


Poeh, ineens werd dit een artikel van ruim 3000 woorden… Maar er is ook zoveel te vertellen over Tayrona! Ben je er wel eens geweest, of staat het op je bucketlist? Laat het hieronder achter!

Dit artikel bevat een affiliatelink. Meer weten?

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

15 Comments

Sigrid | My Travel Secret 28 juli 2017 at 11:09

Wat een gave plek is dit zeg!! Colombia staat sowieso al op mijn lijstje, nu helemaal ;-)

Reply
Edith 29 juli 2017 at 10:59

Jaaaa je zou het heerlijk vinden Sigrid! Veel groene jungle, blauwe zee, hier en daar een aap… Helemaal jouw ding ;-)

Reply
Esther 28 juli 2017 at 12:28

Ik zie de laatste tijd veel over Colombia voorbij komen en ik snap wel waarom. Wat is het er mooi. Jouw foto’s en verhalen van Tayrona nationaal park maken me ook heel nieuwsgierig. Je foto’s zijn ook prachtig!

Reply
Edith 29 juli 2017 at 11:00

Dank je Esther. Ik snap de populariteit van Colombia ook volkomen, het is met stip mijn favoriete land in Zuid-Amerika geworden!

Reply
Malou 28 juli 2017 at 20:44

Wauw, wat een geweldige plek zeg! Lijkt me heel tof om daar te hiken en slapen. Superhandig artikel ook!

Reply
Edith 29 juli 2017 at 11:01

Gaaf hè? Ik vond het echt een mooie plek. En die hangmat was niet de meest comfortabele nacht van m’n leven, maar wel een hele gave ervaring!

Reply
Marcella 29 juli 2017 at 16:48

Wauww, wat een gaaf natuurpark in Colombia! Ik heb een bezoek aan dit land nooit serieus overwogen, maar ik ga er steeds meer over twijfelen. Ik vind de natuur er echt schitterend!

Reply
Edith 29 juli 2017 at 19:09

Yes de natuur is er ook echt schitterend Marcella! Aan de kust heb je Tayrona NP, maar in de binnenlanden heb je bijvoorbeeld de Cocora-vallei met waxpalmen bij Salento of de Tatacoa-woestijn in het zuiden. Er is zoveel afwisseling te vinden in Colombia, en dan heb ik het nog niet eens over de vele cultuur overal, van inheemse dorpen tot koloniale steden!

Reply
Jenny 30 juli 2017 at 09:43

Wow, wat een uitgebreid artikel! Mooie foto’s ook, als ik in de buurt zou zijn zou ik zeker dit park willen bezoeken.

Bijzonder dat je in een hangmat in de mirador hebt geslapen. Dat gewiebel zou niks voor mij zijn – al zou het uitzicht inderdaad het een en ander goedmaken.

Reply
Edith 30 juli 2017 at 21:41

Haha, nou gelukkig was het niet m’n eerste nacht in een hangmat; ik heb de ‘skill’ tegenwoordig onder de knie. Een een lang artikel… dat gaat me makkelijker af dan een korte ;-)

Reply
Colombia - Highlights voor reizen in Colombia 22 november 2017 at 14:21

[…] Tayrona tips […]

Reply
Carolien 8 maart 2019 at 18:15

Hoi! Je kunt tegenwoordig de campingbaas van Cabo San Juan whatsappen en je hangmat van te voren bespreken. +57 310 4978272

Reply
Edith 10 maart 2019 at 14:54

Hoi Carolien, bedankt voor de info! Ik zal het direct toevoegen in het artikel.

Reply
Jordy 15 maart 2019 at 02:24

Hoi Edith! Wat een super informatief stuk heb je geschreven! Dank daarvoor :)

Toch heb ik een vraagje.. overval raad men aan meerdere dagen het park te bezoeken. Maar moet je daarvoor IN het park overnachten? Aangezien bijna alle hostels en accomodaties in de buurt van het park zijn (en er niet binnen)…

Hopelijk kun je ons helpen!

Reply
Edith 27 maart 2019 at 20:42

Hoi Jordy, als je meerdere dagen het park wil bezoeken zou ik je zeker aanraden in ieder geval 1 nacht in het park te slapen. Anders kun je niet erg diep het park in en loop je ook een groot deel van dezelfde route twee keer… En dat is zonde. Vooral rondom Arrecifes zijn in het park verschillende accommodatiemogelijkheden. Maar zelf vond ik het kamp bij Cabo San Juan del Guía een aanrader!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.