inspiratie

Help mee: Hotel Con Corazón van Riksja Travel in Costa Rica

19 januari 2018 2 Comments

Zoals jullie wellicht weten, werk ik al vele jaren bij een reisorganisatie. Dat is wat ik 36 uur per week doe (naast het runnen van dit blog natuurlijk): ik ben projectmanager bij het geweldige bedrijf Riksja Travel. Nu schrijf ik doorgaans eigenlijk niks over mijn werk of werkgever, maar nu is er iets dat ik toch wel graag met jullie wil delen. Riksja Travel is namelijk bezig met een heel tof project: het bouwen van een hotel in Costa Rica, in samenwerking met de stichting Con Corazón. En door middel van crowdfunding kun jij geld doneren, uitlenen of zelfs overnachtingen kopen. Het is een hotel waarbij de winst geïnvesteerd wordt in lokale educatieprojecten in Costa Rica en dat vind ik een heel mooi doel!

Bekijk hier mijn leuke & lieve collega’s in een video over dit ‘hotel met een hart’:

Hotel Con Corazón

Stichting Con Corazón startte acht jaar geleden een succesvol hotel in Granada, Nicaragua. In koloniale stijl, met een zonnige patio en kleurrijke kamers, echt een plaatje. Je kunt dit hotel hier zelf online boeken! Ook in Mexico wordt in Oaxaca op dit moment een hotel gebouwd. Samen met stichting Con Corazón wil Riksja Travel nu een derde hotel realiseren, deze keer in Costa Rica vlakbij het nationale park Rincon de la Vieja. ‘Het wordt niet zomaar een hotel, maar een hotel met een hart. De winst die gemaakt zal worden, wordt geïnvesteerd in educatieprojecten die ervoor zorgen dat kinderen hun school afmaken’ aldus Leontien Kimmel, projectleider bij Riksja Travel. ‘De financiering komt deels vanuit Riksja Travel zelf. Verder willen we, naast enkele grote investeerders, het hotel financieren door middel van crowdfunding. Er zijn verschillende participatiemogelijkheden. Je kunt geld lenen, geven of overnachtingen kopen. Zo kan iedereen op zijn eigen manier helpen om de wereld een stukje mooier te maken.’ De stichting Con Corazón runt op dit moment al acht jaar lang het hotel in Granada Nicaragua, waar inmiddels meer dan 500 kinderen bijles of een studiebeurs gekregen hebben. Mooi toch?

Wil je kinderen helpen aan een mooiere en positievere toekomst, participeer dan in dit mooie initiatief.

Meedoen? Op de website van  Riksja Con Corazón in Costa Rica vind je alle info!

Bovenste foto: het ontwerp voor het Hotel Con Corazón in Rincon de la Vieja, Costa Rica. Onderste drie foto’s: het huidige Hotel Con Corazón in Granada, Nicaragua.

Het doel

In totaal is er € 750.000,- nodig voor de aankoop van een stuk land en de bouw van het hotel. Riksja investeert samen met enkele partners €130.000,-. Daarnaast wil Riksja nog € 250.000,- ophalen met hun reizigers en andere gulle gevers, zodat we samen de wereld een stukje mooier kunnen maken en jij je duurzame ideaal in een daad kan omzetten.

Er zijn verschillende manieren om een financieel steentje bij te dragen aan dit toffe project:

Via het crowdfunding platform CrowdAboutNow kun je het project ondersteunen met een lening vanaf € 500,-. De lening loopt tot en met 2028 voor een rente van 2% per jaar.

Koop een voucher van €250 of €500 voor twee overnachtingen in een Con Corazón hotel (in Nicaragua, Mexico of Costa Rica) of een ander Riksja-hotel met een hart en ervaar zelf hoe het is om er te verblijven.

Doneer een bedrag voor de bouw van Hotel Con Corazón in Costa Rica. Omdat dit via de stichting hotel Con Corazón gaat welke een ANBI-status heeft, kun je je donatie als aftrekpost opgeven.

Riksja Travel kan (en wil) het niet alleen doen, en ze hebben jou nodig. Binnen een paar stappen zet je jouw duurzame idealen om in een daad, en bouw je mee aan dit bijzondere hotel met een hart.

Op de website van Riksja Travel vind je alle mogelijkheden om te helpen: Riksja Con Corazón in Costa Rica.

Riksja Travel

Nog wat achtergrond over Riksja Travel: Riksja biedt individuele rondreizen aan naar meer dan veertig bestemmingen. Of je nu een verre reis wilt maken, met kinderen reist of juist vakantie wilt vieren aan de Middellandse Zee, een reis met Riksja Travel brengt je naar het hart van de bestemming. De nadruk ligt op ervaren, beleven en ontmoeten met respect voor natuur en cultuur. De reizen die gemaakt worden laten hun voetdruk achter, maar Riksja Travel maakt deze graag een stukje positiever. O.a. door reizen volledig CO2 te compenseren en duurzame initiatieven te starten en ondersteunen. Zoals dus dit Hotel Con Corazón!


Wat vinden jullie van dit initiatief? Ik steun het van harte en hoop dat er lezers van mijn blog zijn die ook graag een steentje bijdragen!

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

2 Comments

Jeroen 14 februari 2018 at 17:49

Een tijdje geleden geslapen in Con Corazon in Grenada. Heerlijke tijd en een mooie plek om weer even bij te komen.
Als ik weer terug ben zal ik eens kijken wat ik kan doen

Reply
Edith 15 februari 2018 at 23:45

Hi Jeroen, wat leuk dat je in Grenada in Hotel Con Corazón geslapen hebt! Ik hoop dat het Riksja Travel en de stichting lukt om dit initiatief ook in Costa Rica op te zetten.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.