inspiratiereizentips

Tips voor sfeervolle hotels in het centrum van Bangkok | Thailand

27 december 2018 0 comments

In mijn vorige blog over Bangkok schreef ik al dat ik het ‘oude’ gedeelte van Bangkok het leukst vind om te verblijven. Hier vind je highlights zoals het Grand Palace en de beroemde tempel Wat Pho, maar bijvoorbeeld ook de backpackersstraat Khao San Road. Na 8x in Bangkok en behoorlijk wat onderzoek naar leuke kleinschalige hotels op de perfecte plek en met de beste prijs-kwaliteit-verhouding, deel ik vandaag mijn favorieten met jullie. Doe er je voordeel mee!

Mijn tips voor boetiek hotels in de wijk Banglumphu in Bangkok

In de wijk Banglamphu vind je een heeeeeeleboel hotels. Echt waar, wel honderden! Hoe kies je dan ooit een leuk hotel uit, met zoveel overweldigende keus? Ondertussen ben ik meerdere malen in de stad geweest en heb ik zo mijn voorkeuren voor de straatjes die ik leuk vind, waar je lekkere street food-kraampjes vindt met gezellige levendigheid, maar niet teveel drukte of ‘plat’ toerisme.  Daarnaast heb ik voor mijn vroegere werk als productmanager bij een reisorganisatie zóveel hotelkamers over de hele wereld bekeken, dat ik een extra zintuig heb ontwikkeld voor een écht goed en bijzonder hotel. De ligging, de vriendelijkheid van het personeel, het ontbijt, de kleine details als bijvoorbeeld lokale decoratie en verse bloemen, plus natuurlijk een aantrekkelijke prijs. Mijn voorkeur gaat eigenlijk altijd uit naar betaalbare middenklasse hotels met een boetiek uitstraling en lokale details, die passen bij de sfeer van het land. Hopelijk houden jullie daar ook van! Ik neem je mee langs mijn leukste keuzes in Bangkok.

Lees ook: 10x tips in Bangkok, Thailand – Mijn favoriete adresjes en bezienswaardigheden

Tip 1: Nouvo City Hotel – Bangkok

In dit hotel verbleven wij in februari, een superfijne optie. Het ligt in het straatje Soi Samsen 2, vier straten vanaf het drukke Khao San Road. Voor mij om die reden juist perfect: Khao San Road is echt te druk en te lawaaiig om te slapen vind ik, met blazende bars vol muziek en luidruchtige backpackers, maar wel leuk om in de buurt te zitten. Het Nouvo City Hotel heeft twee rooftop zwembaden, er is een fijn ontbijtbuffet inbegrepen en in Soi Samsen 2 vind je verschillende restaurants en terrasjes voor een Singhabiertje of lekkere curry. Het is niet de meest kleinschalige optie in de lijst, maar wat mij betreft wel echt een aanrader! Vanaf €47 voor een tweepersoons kamer inclusief ontbijt.

Kijk hier voor de actuele prijzen en beschikbaarheid van het Nouvo City Hotel in Bangkok
bangkok hotel tips centrum

Foto’s 1 t/m 4: © Nouvo City Hotel


Tip 2: Blue Chang House – Bangkok

Misschien wel de meest sfeervolle optie uit deze lijst is het Blue Chang House. Het heeft het karakter van een echt guesthouse, gerund door een Thaise familie, met 21 kamers, gemeenschappelijke ruimtes en binnenplaatsen die voelen alsof je door een huis dwaalt. Veel muren zijn prachtig blauw geschilderd en in combinatie met de donkere houten vloeren maakt dit het knusse plaatje af. Het guesthouse heeft geen zwembad, maar de locatie is een oase van rust in de drukke stad Soi Samsen 2. Vanaf €22 voor een tweepersoons kamer; ontbijt is €4 per persoon.

Kijk hier voor de actuele prijzen en beschikbaarheid van het Blue Chang House in Bangkok
bangkok boutique hotel tips

Foto’s 1 t/m 4: © Blue Chang House


Tip 3: Baan Chart – Bangkok

Het Baan Chart hotel ligt precies tussen Khao San Road en Soi Rambuttri in, vlakbij alle actie dus. Het hotel heeft 42 comfortabele kamers, ingericht met leuke details zoals een geschilderde tegelvloer of een bed van zwartgelakt bamboehout. Er is een klein zwembad, hoewel je het misschien beter een plunge pool kunt noemen; wel lekker om even af te koelen! Fijne bedden, heel vriendelijk personeel, en wat mij betreft een aanrader. Vanaf €43 euro voor een tweepersoons kamer, zonder ontbijt (kan je wel ter plekke bestellen).

Kijk hier voor de actuele prijzen en beschikbaarheid van het Baan Chart hotel in Bangkok
bangkok hotel tips boetiek

Foto’s 1 t/m 4: © Baan Chart


Tip 4: Old Capital Bike Inn – Bangkok

Echt een pláátje van een hotel is de Old Capital Bike Inn. De foto’s zeggen alles, toch? Het hotel is een smaakvolle mix van koloniale charme en moderne gemakken, met donkere houten meubels, hemelbedden en vrolijke street art op de muren. Ontbijt is inbegrepen en wordt geserveerd in je eigen kamer, plus er is een in-house koffiebar met heerlijke vers gebrande koffie. De locatie is op een kwartiertje lopen vanaf Khao San Road en Soi Rambuttri. Vanaf €77 per nacht voor een tweepersoons kamer inclusief ontbijt.

Kijk hier voor de actuele prijzen en beschikbaarheid van de Old Capital Bike Inn in Bangkok
boutique hotel bangkok tips

Foto’s 1 t/m 4: © Old Capital Bike Inn


Tip 5: Rambuttri Village Plaza – Bangkok

Het Rambuttri Village Plaza hotel is een van de populairste hotels in de wijk Banglamphu. Het ligt direct aan Soi Rambuttri, een goede locatie als je houdt van wat gezelligheid en restaurants om je heen. Het was een straat waar wij vaak ’s avonds naartoe kwamen voor een hapje eten, één straat vanaf Khao San Road maar daardoor net wat relaxter. Rambuttri Village Plaza heeft twee rooftop zwembaden en een boel kamers om uit te kiezen. De kamers zijn nogal standaard maar schoon, het openlucht restaurant voor het ontbijt is prettig en vooral de prijs is fijn: vanaf €28 voor een tweepersoons kamer inclusief ontbijt.

Kijk hier voor de actuele prijzen en beschikbaarheid van het Rambuttri Village Plaza in Bangkok
hotel centrum bangkok tips

Foto’s 1 t/m 4: © Rambuttri Village Plaza


Tip 6: Villa Cha-Cha Banglamphu – Bangkok

In het gedeelte van Soi Rambuttri dat direct achter Khao San Road ligt, vind je het Villa Cha-Cha Banglamphu hotel. Het is een van de beste goedkope opties met zwembad. Villa Cha-Cha heeft ondertussen drie hotels in de buurt (zo is er ook een Villa Cha-Cha Rambuttri (https://www.booking.com/hotel/th/villa-cha-cha-2.en-gb.html?aid=836078&no_rooms=1&group_adults=2&room1=A%2CA) en Villa Cha-Cha Praathit (https://www.booking.com/hotel/th/villachacha-phraathit.en-gb.html? aid=836078&no_rooms=1&group_adults=2&room1=A%2CA)), maar deze vind ik het leukst – vooral vanwege de ligging én natuurlijk het zwembad. Vanaf €26 voor een tweepersoons kamer inclusief ontbijt.

Kijk hier voor de actuele prijzen en beschikbaarheid van Villa Cha-Cha Banglumphu in Bangkok
bangkok centrum hotel tips

Foto’s 1 t/m 4: © Villa Cha-Cha Banglamphu


Tip 7: Casa Nithra – Bangkok

Een fijn middenklasse hotel dat qua stijl een beetje lijkt op het Nouvo City Hotel, met comfortabele kamers en een rooftop zwembad. Het hotel heeft vier sterren en is ingericht in boutique stijl, met donkere tegels in de badkamer en strakke kamers. Het heeft 74 kamers, dus niet te grootschalig en het personeel is supervriendelijk. Casa Nithra heeft een heel goede ligging aan Samsen Road, een klein stukje verder over de brug vlakbij Soi Samsen 2. Vanaf €62 voor een tweepersoons kamer inclusief ontbijt.

Kijk hier voor de actuele prijzen en beschikbaarheid van Casa Nithra in Bangkok
hotel centrum bangkok

Foto’s 1 t/m 4: © Casa Nithra


Er zijn zóveel hotels in Bangkok… Maar bij deze mijn tips voor de leukste boetiek hotels in het centrum! Zou je er zelf eentje van willen boeken?
Meer Thailand:
10x tips in Bangkok, Thailand – Mijn favoriete adresjes en bezienswaardigheden
Tip: street food tour door Chinatown in Bangkok, Thailand
Heerlijk tropisch bountyeiland Koh Lipe, Thailand

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.